Latvijas pludmales kļuvušas netīrākas

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Pāriet pie mediju bankasРжавая тележка для покупок на пляже
Ржавая тележка для покупок на пляже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ikgadējās ekoloģiskās ekspedīcijas "Mana jūra" dalībnieki pamanījuši, ka pēdējo sešu gadu laikā Baltijas jūras piekraste Latvijā kļuvusi ievērojami netīrāka.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Pēdējo sešu gadu laikā ievērojami pieaudzis piesārņojums Baltijas jūras piekrastē Latvijā, paziņoja Vides Izglītības fonda vadītājs Jānis Ulme telekanāla LNT programmā "900 sekundes".

Kampaņa "Mana jūra" tiek veikta kopš 2012. gada ar mērķi piesaistīt uzmanību piekrastes vides apsargāšanas plašajam jautājumu spektram, tostarp Baltijas piesārņojumam.

Baltijas jūra - Sputnik Latvija
Viedoklis
Cik ilgs mūžs vēl lemts Baltijas jūrai

Pazīstamāka kampaņas iniciatīva ir ekspedīcija "Mana jūra", kuras dalībnieki ik gadu veic 500 kilometru garo ceļu gar Latvijas jūras piekrasti. Ekspedīcijas gaitā tiek veikts piesārņojuma monitorings un citi pētījumi. Dalībniekiem ir iespēja izpētīt piekrastes dabas daudzveidību, kā arī vairāk uzzināt par vides problēmām.

Pēc kārtējās "Mana jūra" ekspedīcijas Ulme nonācis pie secinājuma, ka piekrastes piesārņojuma pakāpe palielinājusies par 20-30%.

Par visnetīrāko vietu viņš nosauca Daugavgrīvas pludmali, tur tika atrastas 819 atkritumu vienības uz 100 metriem. Pie vispiesārņotākajām pludmalēm Jānis Ulme pieskaitīja arī Jūrmalas pludmali Lielupes ietekas rajonā un Papes bākas apkaimes.

Savukārt par tīrākajām pludmalēm kļuva Rīgas piekraste pie Lielupes ietekas, Engures pludmale un pludmale pie Gaujas ietekas jūrā. Vistīrākā pludmale izrādījusies Abragciemā, tur bija atrastas tikai 20 atkritumu vienības uz 100 metriem.

Ziņu lente
0