Ziemeļkoreja noraidījusi Dienvidkorejas piedāvājumu uzlabot attiecības

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasPhenjana
Phenjana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ri Jonho uzskata, ka Dienvidkorejas puses piedāvājums nav neliekuļots.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Manilā tikušies Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ri Jonho un Dienvidkorejas ārlietu ministre Kana Kjunha. Tikšanās gaitā Ziemeļkorejas politiķis noraidījis Seulas piedāvājumu uzlabot abu valstu attiecības, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Renhap.

Ziņu aģentūra Renhap vēsta, ka abu Korejas pussalas valstu ministru tikšanās notikusi Austrumāzijas samita dalībvalstu un ASEAN reģionālā drošības foruma sesijas ietvaros.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps paudis neapmierinātību ar Ķīnas rīcību

"Dienvidu pusei pietrūkst patiesīguma," — Dienvidkorejas ziņu aģentūra citēja Ri Jonho teikto. Šādiem vārdiem viņš komentēja Kanas Kjunhas aicinājumu pozitīvi atbildēt uz Dienvidkorejas prezidenta Muna Džeina ierosinājumiem.

Iepriekš Dienvidkorejas līderis vizītes laikā Vācijā izvirzīja tā saucamo "Berlīnes iniciatīvu" un ierosināja atsākt Dienvidkorejas un KTDR militārpersonu pārrunas, kā arī Sarkanā Krusta biedrību apmaiņas pasākumus.

Vēlāk Seula nosūtīja Phenjanai konkrētus piedāvājumus un norādīja iespējamos pārrunu termiņus, kuri jau ir pagājuši, taču pozitīva atbilde no Ziemeļkorejas nav saņemta.

Ziņu lente
0