Pasludināti Andreja Steņina Starptautiskā fotokonkursa uzvarētāji

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasAndreja Steņina vārdā nosauktā Starptautiskā fotožurnālistikas konkursa uzvarētāju un laureātu izstādes atklāšana Maskavā
Andreja Steņina vārdā nosauktā Starptautiskā fotožurnālistikas konkursa uzvarētāju un laureātu izstādes atklāšana Maskavā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žūrija izvēlējusies labākos uzņēmumus 5 tūkstošu darbu vidū, kas atsūtīti konkursam 2017. gadā.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Mediju grupa "Rossija segodņa" pasludinājusi Andreja Steņina Starptautiskā fotokonkursa uzvarētājus un laureātus.

Uzvarētāji un laureāti

Uzvaru nominācijā "Galvenās ziņas" izcīnījuši fotožurnālisti Fandulvazi Džaiklo (DĀR) ar fotogrāfiju reportāžu "Protesti Grabu pilsētā" un Alehandro Martiness Veless (Spānija) ar aizkustinošo fotogrāfiju "Bēgļi Belgradā".

Lāču kakts, Īpašā žūrijas atzīme nominācijā Mana valsts (sērijas). - Sputnik Latvija
Foto
Gada labākie foto: Andreja Steņina vārdā nosauktā konkursa uzvarētāji

Nominācijā "Mana planēta" pirmo vietu ieguvusi serbu žurnālistas Jeļenas Jankovičas spilgtā fotogrāfija "Pašiņu kultūra" un krievu žurnālista Pāvela Volkova fotosērija "Cita realitāte" par cilvēku, kurš izvēlējies dzīvi tālu no lielpilsētām.

Nominācijā "Sports" uzvara tikusi dalībniekiem no Krievijas — pirmās vietas tajā saņēmuši jaunie fotožurnālisti no Maskavas, Vladivostokas un Veļikij Novgorodas. Pirmo vietu izcīnījis Konstantīns Čalabovs ar fotogrāfiju "Elegantais līdzjutējs" un Aleksejs Fiļipovs ar fotosēriju "Ar pirkstu galiņiem" par uzvarām un cīņām vingrošanas sportā.

Nominācijā "Portrets. Mūsu laika varonis" pirmās vietas saņēmuši fotožurnālisti no Krievijas un Itālijas — Valentīns Jegoršins ar darbu "Seja no pagātnes" un Danilo Garsija Di Meo ar fotogrāfiju "Kas?".

Īpašās balvas

2017. gada konkursā bija paredzētas speciālās balvas dalībniekiem trijās nominācijās: "Galvenās ziņas", "Mana planēta" un " Portrets. Mūsu laika varonis".

Фотокорреспондент МИА Россия сегодня” Андрей Стенин - Sputnik Latvija
Fotogrāfijas no 76 valstīm: Steņina konkursa žūrijai nāksies kārtīgi pastrādāt

Labākie šajās nominācijās bija: Annas Pantelijas (Grieķija) fotogrāfija "Eiropas sapnis" un Alehandro Martinesa Velesa (Spānija) sērija "Bēgļi Belgradā" nominācijā "Galvenās ziņas", ko ar speciālo balvu "Par humānu fotogrāfiju" atzīmēja Sarkanā Krusta starptautiskā komiteja; Anara Movsumova (Krievija) darbs "Teātris bez robežām" nominācijā "Mana planēta", ko atzīmēja Šanhajas apvienotā mediju grupa; Šahnevaza Khana (Bangladeša) fotosērija "Nedzirdamais kliedziens", ko izcēla Aj Majadin TV.

Interneta auditorijas balsojumā labākā bija Sputnik Kirgizstāna fotožurnālista Tabilda Kadirbekova fotogrāfija "Cukurvates pārdevēja". 

Konkursa uzvarētāju saraksts publivēts vietnē stenincontest.ru. Uzvarētāji tiks apbalvoti izstādes atklāšanas ceremonijā brāļu Lumjēru vārdā nosauktajā Fotocentrā, kur tiks pasludināts arī Grand Prix ieguvējs.

Konkursu organizē starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" ar Krievijas UNESCO lietu komisijas atbalstu.

Ziņu lente
0