Politika

Rumānija atteikusies ielaist Moldovā Krievijas premjerministra lidmašīnu

© Sputnik / Aleksey NikolskyiVicepremjers Dmitrijs Rogozins
Vicepremjers Dmitrijs Rogozins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rumānija nav ielaidusi savā gaisa telpā Krievijas vicepremjerministra Dmitrija Rogozina lidmašīnu.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Lidmašīna, kurā atradās Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins, mainījusi maršrutu, kad Rumānijas varasiestādes liegušas iespēju šķērsot valsts gaisa telpu.

Pasažieru laineris atradās reisā uz Moldovas galvaspilsētu Kišiņevu.

"Krievijas kompānijas S7 lidmašīna, kurā atrodas vicepremjers Dmitrijs Rogozins, neieradīsies Kišiņevā, jo Rumānijas varasiestādes liegušas lidaparātam ieeju savā gaisa telpā," — aģentūrai Sputnik Moldova paziņoja Krievijas vēstnieks Moldovā Farits Muhametšins.

© Foto : Captură ecran flightradar24.comLidmašīnas maršruts, kurā uz Kišiņevu devās Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins
Направление движения самолета, на борту которого находится вице-премьер России Дмитрий Рогозин - Sputnik Latvija
Lidmašīnas maršruts, kurā uz Kišiņevu devās Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins

Rogozins devās uz Moldovu ar mērķi piedalīties Kišiņevā un Benderos organizētajos pasākumos, kas veltīti miernešu operācijas pie Dņestras 25 gadu jubilejai.

Iepriekš Krievijas vicepremjerministrs, Krievijas prezidenta speciālais pārstāvis Piedņestrā uzrakstīja Twitter ka Moldova cenšas nepieļaut viņa vizīti Kišiņevā.

​Mediji iepriekš vēstīja, ka Moldovas Ārlietu un Eiropas integrācijas ministrija ieteica Krievijas delegācijai atcelt vizīti valstī, kas veltīta miernešu operācijas pie Dņestras 25. gadskārtai. Iepriekš iespēja ierasties valstī tika liegta Krievijas mākslinieku grupai, kuri ieradās, lai piedalītos svētkos.

Moldovas prezidents Igors Dodons nosodīja Krievijas pilsoņu aizturēšanu. Viņš uzsvēra, ka tā ir kārtējā provokācija ar mērķi kaitēt centieniem uzlabot attiecības ar Krieviju. 

Ziņu lente
0