Kijeva pārtraukusi elektroenerģijas padevi DTR teritorijai

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasElektropārvades līnija. Foto no arhīva
Elektropārvades līnija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašpasludinātās republikas Ogļu un enerģētikas ministrija paziņoja, ka piegādes pārtraukšana neietekmēs patērētājus, jo republikā tiek īstenota degvielas ražošana.

RĪGA, 27.jūlijs — Sputnik. Kijeva pilnībā pārtraukusi elektrības piegādi nekontrolētajiem Donbasa rajoniem, paziņoja apvienotās Ukrainas energosistēmas kompānijas "Ukrenergo" operatora direktora pienākumu izpildītājs Vsevolods Kovaļčuks.

"No 2017.gada 26.jūlija, plkst. 0:00 pārtraukta elektroenerģijas piegāde īslaicīgi nekontrolētajiem Doņeckas apgabala rajoniem. Atsevišķu Doņeckas un Luganskas apgabalu rajonu teritorija nepatērē elektroenerģiju, kas ražota elektrostacijas Ukrainas kontrolētajā daļā, " teikts ziņojumā.

Строительство Белорусской АЭС в Островце - Sputnik Latvija
Lukašenko: Lietuvas nostāja nekavēs Baltkrieviju pabeigt Astravjecas AES

Kovaļčuks atzīmēja, ka šo teritoriju enerģijas patēriņu nodrošina Starobeševskas un Zujevskas TES, kas atrodas Doņeckas apgabalā, un tās nekontrolē Kijeva, kā arī citi elektroenerģijas ražotāji nekontrolētajās teritorijās. Tāpat, kā apgalvo Kovaļčuks, elektroenerģijas deficītu šajās teritorijas sedz, pateicoties piegādēm no Krievijas Federācijas pa līnijām, kas ir izslēgtas no starpvalstu saraksta.

Pašpasludinātās republikas Ogļu un enerģētikas ministrija paziņoja, ka piegādes pārtraukšana neietekmēs patērētājus, jo DTR ir enerģētiski neatkarīga no Kijevas.

"Pateicoties tam, ka mēs paši iegūstam ogles un piegādājam tās mūsu siltuma elektrostacijām, mēs pilnībā nodrošinām republikas iedzīvotājus un uzņēmumus ar elektroenerģiju, " pastāstīja RIA Novosti sarunu biedrs.

Naktī uz 25.aprīli Kijeva pārstāja piegādāt elektroenerģiju  pašpasludinātajai Luganskas Tautas Republikai parādu dēļ par patērēto elektroenerģiju. Nākamajā dienā Krievijas valdība pieņēma lēmumu nodrošināt bez strāvas palikušo LTR ar elektrību, lai nepieļautu humanitāro katastrofu, paziņoja Krievijas pārstāvis Ukrainas kontakta grupā Boriss Grizlovs.

Pēc LTR Glābšanas dienesta vadītāja Sergeja Ivanuškina vārdiem, pašpasludinātā republika sāka gatavoties līdzīgām ārkārtas situācijām kopš 2014.gada.

Ziņu lente
0