Mamikins piedāvā Saakašvili izsniegt Latvijas nepilsoņa pasi

© Sputnik / StringerBijušajs Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili
Bijušajs Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar bijušajam Gruzijas prezidentam un Odesas apgabala gubernatoram tika atņemta Ukrainas pilsonība informācijas slēpšanas dēļ par dzimtenē uzsāktajām pret viņu krimināllietām.

RĪGA, 27.jūlijs — Sputnik. Eiroparlamenta deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins piedāvāja bijušajam Gruzijas prezidentam un Odesas apgabala gubernatoram Mihailam Saakašvili piešķirt Latvijas nepilsoņa statusu un izsniegt viņam atbilstošu pasi.

Par to Mamikins uzrakstīja savā Facebook lapā.

"Zinot viņa neizsmeļamo enerģiju, viņš visdrīzāk palīdzētu pacīnīties par Igaunijas un Latvijas nepilsoņu tiesībām, " teikts eirodeputāta ziņojumā.

Vakar Ukrainas Migrācijas dienests paziņoja, ka prezidents Petro Porošenko atņēma Saakašvili Ukrainas pilsonību.

Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saakašvili atkāpjas no amata

Saakašvili teica, ka turpinās cīnīties par likumiskām tiesībām atgriezties Ukrainā.

"Es dzīvoju Ukrainā jau vairāk nekā 13 gadus, es piedalījos trijās revolūcijās uz robežas un divos laukumos. Man ir tikai viena vienīga pilsonība — Urkainas, un viņiem neizdosies man to atņemt. Šobrīd mani vēlas piespiest iegūt bēgļa statusu. Tas nenotiks. Es netaisos nekur palikt un iegūt nekādu statusu. Es cīnīšos par likumiskām tiesībām atgriezties Ukrainā, " uzrakstīja viņš savā Facebook lapā.

Viņa paziņojumu papildina arī videoieraksts ar uzrunu ukraiņu valodā.

Krievijas reakcija

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs nosauca situāciju ar Ukrainas pilsonības atņemšanu bijušajam Gruzijas prezidentam Mihailam Saakašvili par apliecinājumu cilvēku "augstākajām morālajām īpašībām, kuri izspēlēja šo fantastisko traģikomēdiju".

   

Ziņu lente
0