Lielbritāniju uztrauc ASV un Krievijas nesaskaņas sakarā ar VMAR

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasZRK S-400
ZRK S-400 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
VMAR līgums aizliedz pusēm uzturēt savā īpašumā sauszemes bāzētas ballistiskās raķetes un spārnotās raķetes ar darbības rādiusu no 500 līdz 5,5 tūkstošiem kilometru.

RĪGA, 27.jūlijs — Sputnik. Lielbritāniju uztrauc ASV un Krievijas nesaskaņas sakarā ar līguma izpildi par vidējā un mazāka attāluma raķetēm (VMAR), paziņoja RIA Novosti britu Militāro jūras spēku pārstāvis Pols Berks, kurš nodarbojas ar kodolieroču jautājumiem.

"Tā ir vienošanās starp ASV un Krieviju, tādēļ mēs neiejauksimies, taču, protams, mūs uztrauc tas, kas notiek, " teica Berks ASV Bruņoto spēku stratēģiskās komandēšanas simpozija laikā Nebraskā.

ZRK S-400 - Sputnik Latvija
Baltkrievija varētu izskatīt Krievijas "Iskanderu" iegādi

VMAR līgums aizliedz pusēm uzturēt savā īpašumā sauszemes bāzētas ballistiskās raķetes un spārnotās raķetes ar darbības rādiusu no 500 līdz 5,5 tūkstošiem kilometru. Krievija un ASV periodiski izvirza savstarpējas apsūdzības līguma pārkāpumos, kurš tika parakstīts vēl 1987.gadā.

Krievijas ĀM iepriekš paziņoja, ka Maskavā nopietni raizējas par ASV izmantotajiem neargumentētajiem datiem sakarā ar līgumu kā ieganstu iespējamo atbildes pasākumu kampaņai pret Krieviju. Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Krievijas vadība vairākkārt apliecinājusi savu uzticību VMAR pienākumiem un "jebkādu pārkāpumu no viņu puses nav bijis".    

Ziņu lente
0