Politika

Mediji: Tillersons apsver iespēju atkāpties no amata

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasГосударственный секретарь США Рекс Тиллерсон
Государственный секретарь США Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējā laikā ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons ir tik ļoti vīlies Baltā nama politikā svarīgākajos jautājumos, ka varētu atkāpties no amata jau pirms gada beigām.

RĪGA, 25.jūlijs – Sputnik. ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons domā par aiziešanu no amata, vēsta telekanāls CNN.

Kā atzīmē telekanāls, Tillersonam "ir augošs nesaskaņu saraksts ar Balto namu, ieskaitot jauno diskusiju par politiku attiecībā pret Irānu" un viņa nodaļas kadru politiku.

Председатель совета директоров Эксон Мобил Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Politika
Tillersons paziņoja par attiecību ar Krieviju pārstartēšanas neiespējamību

Tāpat viņš bija neapmierināts ar neseno interviju, kurā ASV prezidents Donalds Tramps izkritizēja ASV ģenerālprokuroru Džefu Sešnsu par lēmumu norobežoties no izmeklēšanas par tā dēvēto "Krievijas iejaukšanos vēlēšanās".

Tillersona paziņas apgalvo, ka, neskatoties uz vilšanos, izskatās, ka viņš plāno palikt amatā vismaz līdz gada beigām. Tādējādi, viņš varēs veikt kadru maiņu Valsts Departamentā, un viņam būs gada ilga darba pieredze kā "augsta līmeņa ASV diplomātam".

Taču, anonīmi avoti paziņoja telekanālam, ka nebūs pārsteigti, ja valsts sekretārs atstās savu amatu agrāk. Pēc viņu vārdiem, pēdējā laikā viņa vilšanās ir stipri pastiprinājušās, kā arī pastiprinājušās šaubas, ka viņa nesaskaņas ar Balto namu beigsies tuvākajā laikā.

Ziņu lente
0