Politika

FT uzzināja par iespējamo Eiropas atbildi uz ASV jaunajām sankcijām pret Krieviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasШтаб-квартира Европейской комиссии
Штаб-квартира Европейской комиссии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brisele plāno pieprasīt no Vašingtonas "publisku vai rakstisku paziņojumu" par to, ka jaunās sankcijas neskars Eiropas intereses.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers aicināja steidzami apspriest iespējamo ES atbildi ASV jauno sankciju pret Krieviju ieviešanas gadījumā, raksta Financial Times.

Kapitolijs Vašingtonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eiropas Savienība un Kremlis ir vienisprātis par ASV jaunajām sankcijām

Laikraksta rīcībā nonācis dokuments, ko Eiropas Komisija izskatīs sēdē trešdien. Tas paredz vairākus vairantus sadarbībā ar ASV, vēsta RIA Novosti.

Laikraksts precizē, ka Junkers aicinājis nekavējoties izskatīt iespējamās Briseles darbības gadījumam, ja Eiropas enerģētikas un citus uzņēmumus ietekmēs ASV Kongresā apspriestās sankcijas. Šajā dokumentā tiek uzsvērts, ka ES "jābūt gatavai rīkoties tuvākajās dienās".

Pēc FT datiem Brisele plāno pieprasīt no Vašingtonas "publisku vai rakstisku paziņojumu" par to, ka jaunās sankcijas neskars Eiropas intereses. Vēl viens variants minēts Eiropas Komisijas dokumentā – tas paredz iespēju atzīt ASV ierobežojumus par spēkā neesošiem ES teritorijā.

Turklāt ES neizslēdz iespēju spert PTO normām atbilstošus atbildes soļus, norāda laikraksts.

Projekta Ziemeļu straume 2 pirmās caurules - Sputnik Latvija
Somija neiebilst pret "Ziemeļu straumes 2" celtniecību

Sestdien kļuva zināms, ka republikāņi un demokrāti no ASV Kongresa abām palātām saskaņoja likumprojekta tekstu par sankciju īstenošanu pret Krieviju un Irānu. Balsošana notiks tuvāko nedēļu laikā, pēc tam dokuments tiks nodots parakstīšanai prezidentam.

Svētdien Valsts Baltā nama preses dienesta vadītāja Sāra Sandersa paziņojusi, ka Donalda Trampa administrācija "atbalsta stingrību attiecībā pret Krieviju un īpaši šo sankciju ieviešanu".

ES nosauca projektu par Vašingtonas vienvirziena darbību un brīdināja par negatīvām sekām. Amerikāņu likumprojektā ir minētas sankcijas attiecībā uz enerģētiku, piemēram, pret "Ziemeļu straumes —2" vērsti punkti.

Ziņu lente
0