Putins atbildēja uz skolēnu jautājumiem Sočos

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātkārie bērni uzzināja, ka VDK skolā Krievijas prezidenta pseidonīms bija "Platovs" un visaugstāk viņš vērtē dzīvi, mīlestību un brīvību.

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ticies ar izglītības centra "Sīriuss" audzēkņiem Sočos un atbildējis uz viņu jautājumiem, stāsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. Lielākā daļa jautājumu skāra prezidenta personīgo attieksmi pret dažādiem notikumiem viņa dzīvē un valstī, bērnības atmiņām. Tika uzdoti jautājumi arī par to, ko viņš uzsāks pēc prezidentūras beigām.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps ieviesa skaidrību jautājumā par slepeno tikšanos ar Putinu

Jautāts par nozīmīgāko notikumu, kas ietekmējis visu viņa tālāko dzīvi, Putins pastāstīja, ka tas bijis Padomju Savienības sabrukums. "Šķiet, nebija tā, ka vienā rāvienā mana dzīve būtu mainījusies, tas ir, bija, taču ietekme… Tagad mēģināšu runāt nopietni. Šķiet, tomēr Padomju Savienības sabrukums," — viņš atbildēja.

Kad valsts vadītājs sācis nodarboties ar sportu, spilgtākie jaunības iespaidi, pēc viņa vārdiem, bija saistīti ar sporta sacensībām. Viņš pastāstīja, kā sacensībās, sadursmē ar sāncensi "atdevis visu" un lepojies ar to, ka spējis to izdarīt.

Viena no audzēknēm pavaicāja Putinam, vai bērnībā viņš draiskojies. "Protams, pastāvīgi. To pašu arī tev novēlu," — ar smaidu teica prezidents.

Sarunā ar skolēniem Putins atzina, ka par cilvēka galvenajām vērtībām uzskata pašu dzīvi, mīlestību un brīvību.

Krievijas prezidents pastāstīja, ka viņam nav nevienas lapas sociālajos tīklos, jo viņš ir ļoti aizņemts: "Smaga darba diena beidzas tik vēlu, ka man vairs nav daļas par Instagram. Domāju, kā ātrāk tikt līdz gultai."

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV vadītājs Donalds Tramps G20 samitā Hamburgā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tramps nav aizmirsis. Putins atgādināja
Tomēr viņš ir informēts par to, ka viņa vārdā izveidoti tūkstošiem lappušu internetā. "Tas, ko tur manā vārdā raksta, neesmu es. Ceru, ka tur neraksta neko sliktu, taču jebkurā gadījumā tas neesmu es," — piebilda valsts vadītājs.

Jautāts par savu darbu PSRS specdienestā, Putins pastāstīja, ka mācību laikā izlūkošanas skolā izmantojis pseidonīmu "Platovs", jo darbs prasījis "zināmu konspirācijas līmeni", taču parastajā dzīvē, pēc viņa domām, cilvēkam nav vajadzības slēpties aiz pseidonīmiem.

Viens no skolēniem painteresējās, kāpēc 22. jūnijā, Piemiņas un sēru dienā, noliekot vainagu pie Nezināmā karavīra kapa, prezidents nav izmantojis lietussargu laikā, kad sākās stipra lietusgāze.

Putins paskaidroja, ka viņam tas pat prātā nav ienācis. Viņš atgādināja, kā Lielā Tēvijas kara gados karavīriem nācies cīnīties dienu un nakti, jebkuros laika apstākļos.

"Es uzskatu, ka tas ir normāli. Neesam jau no cukura, neizkusīsim," — piebilda prezidents.

Skolēnus interesēja arī tas, ar ko Putins nodarbosies pēc aiziešanas no prezidenta posteņa. "Es vēl neesmu nolēmis, aiziet vai ne," — atjokoja prezidents. 

Ziņu lente
0