Polijas vēstnieks ASV pastāstījis par bažām sakarā ar mācībām "Rietumi 2017"

© AFP 2023 / VIKTOR DRACHEVKrievijas un Baltkrievijas militārās mācības. Foto no arhīva
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas vēstnieks ASV Petrs Vilčeks pastāstījis par "bailēm un nenoteiktību", ko izjūtot Austrumeiropas valstis sakarā ar Krievijas un Baltkrievijas ieplānotajām mācībām "Rietumi 2017".

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Austrumeiropas valstis atrodoties "baiļu un nenoteiktības" atmosfērā, ko rada Krievijas un Baltkrievijas gaidāmās militārās mācības "Rietumi 2017", paziņojis Polijas vēstnieks ASV Petrs Vilčeks, uzstājoties Aspenas drošības forumā ASV.

"Caurskatāmības trūkuma dēļ mēs neko daudz par to (mācībām — red.) nezinām. Pirmkārt, tas ir risks Ukrainai, tāpat kā citām valstīm. Tie ir potenciāli draudi. Es neapgalvoju, ka kaut kas notiks, kāds uzbrukums vai provokācija pret NATO locekļiem. Taču valda ar (mācībām — red.) "Rietumi" saistīta baiļu un nenoteiktības atmosfēra," — skaidroja Vilčeks.

Владимир Макей на семинаре МИДа - Sputnik Latvija
Baltkrievijas ĀM iebilst pret NATO kontingentu Baltijas valstīs un Polijā

Mācības "Rietumi 2017" notiks no 14. līdz 20. septembrim Baltkrievijas teritorijā. Iepriekš virkne NATO valstu paudušas bažas sakarā ar gaidāmajām mācībām. Piemēram, Lietuvas Aizsardzības ministrija sagatavoja atskaiti par nacionālās drošības apdraudējumu un īpašu risku saskatīja tieši mācībās "Rietumi 2017". Arī Igaunijas AM saskatīja incidentu iespējas manevru gaitā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs iepriekš paziņoja, ka notikumu attīstība mācībās "Rietumi 2017" varot būt dažāda: sākot ar Krievijas spēku izvešanu no Baltkrievijas pēc mācībām, līdz iespējai, ka Krievija "ievedīs armiju Baltkrievijā un aizmirsīs to tur". Vēlāk intervijā Baltkrievijas portālam tut.by Rinkēvičs paziņoja, ka pēc pārrunām ar Balkrievijas kolēģi Minskā saņēmis visas atbildes jautājumā par "Rietumiem 2017".

Ziņu lente
0