Politika

Jaroslavu Kačiņski iesūdzēs tiesā par "nodevīgajiem purniem"

© REUTERS / Kacper PempelKačiņskis
Kačiņskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas opozīcijas deputāti iesūdzēs tiesā valdošās partijas "Likums un taisnība" līderi Jaroslavu Kačiņski, kurš debašu laikā Seimā nosauca viņus par "nodevīgajiem purniem", "maitām" un apvainoja viņus sava brāļa slepkavībā.

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. Polijas opozīcijas deputāti iesūdzēs tiesā valdošās partijas "Likums un taisnība" līderi Jaroslavu Kačiņski, kurš debašu laikā Seimā nosauca viņus par "nodevīgajiem purniem", "maitām" un apvainoja viņus sava brāļa slepkavībā, 2010.gada aviokatastrofā pie Smoļenskas bojāgājušā prezidenta Leha Kačiņska, vēsta RIA Novosti.

Otrdien, vēlā vakarā, Seimā notika debates par Augstākās tiesas likumprojektu, pret kuru asi iestājās opozīcija. Kačiņska partijas piedāvātā likumprojekta laikā viens no deputātiem paziņoja, ka kamēr bija dzīvs prezidents Lehs Kačiņskis, viņa brālis "nebija sadūšojies, lai paceltu roku pret tiesu sistēmu, jo, par laimi, bija kāds, kurš saprata, ko nozīmē varas sadalīšana".

Piemineklis par godu Padomju Armijas karavīriem - Sputnik Latvija
Matvijenko: Polija nav lauzusi līgumu par padomju pieminekļu aizsardzību

Pēc tā pie tribīnes nāca Kačiņskis, kurš nolēma izteikties par citu tēmu. "Es zinu, ka jūs baidāties no patiesības, taču neslaukiet savus nodevīgos purnus ar mana brāļa vārdu. Jūs viņu nogalinājāt, maitas, " paziņoja viņš.

Kā trešdien vēstīja telekanāls TVN24, opozīcija sakarā ar šiem vārdiem jau nosūtīja sūdzību ētikas komisijai. "Turklāt, opozīcijas deputāti plānu iesniegt iesniegumu prokuratūrai par deputāta aizskaršanas sodīšanu. Opozīcijas deputāti paziņo, ka tiesas priekšā Jaroslavam Kačiņskim būs jāsniedz pierādījumus tam, tā ir "Pilsoniska platforma" un Polijas Kristīgā partija, kuras, kā viņš teica, nogalināja Lehu Kačiņski, " vēsta telekanāls.

"Pilsoniskās platformas" un Polijas Kristīgās partijas koalīcija atradās pie varas Polijā, kad notika Smoļenskas aviokatastrofa.

Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīna Tu-154 nogāzās, veicot nolaišanos lidostā Smoļenska-Ziemeļi. Uz klāja atradās 96 cilvēki: 88 pasažieri un astoņi ekipāžas locekļi, kuri lidoja uz sēru pasākumiem Katiņā. Viņi visi gāja bojā.

Starptautiskā aviācijas komiteja 2011.gadā publicēja gala atskaiti par tehniskās izmeklēšanas rezultātiem, saskaņā ar kuru par vienīgo katastrofas iemeslu tika atzīts ekipāžas lēmums nedoties uz rezerves lidlauku, un sistēmas iemesli — lidojuma nodrošināšanas un ekipāžas sagatavošanas nepilnības.    

Ziņu lente
0