Viedoklis

Tramps nav aizmirsis. Putins atgādināja

© REUTERS/Carlos BarriaKrievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV vadītājs Donalds Tramps G20 samitā Hamburgā. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV vadītājs Donalds Tramps G20 samitā Hamburgā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parādījies pirmais negatīvais signāls Ukrainai pēc Trampa un Putina tikšanās rezultātiem Hamburgā. FIB sāk izmeklēšanu par iespējamo Ukrainas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu gaitā un Klintones štāba vienošanos ar oficiālo Kijevu par vairākus Trampa kolēģus kompromitējošas informācijas izsniegšanu.

Portāls InoSMI publicēja ukraiņu interneta izdevuma Obozrevatel žurnālista Dmitrija Spivaka rakstu.

Vai atceraties gadījumu ar Polu Manafortu, ko Donalds Tramps bija spiests atlaist pēc skandalozās reģionāļu "darbu žurnāla" publicēšanas? Atcerieties, kāds skandāls izcēlās ASV, un kā Demokrātiskās partijas štābā izmantoja šo informāciju oponenta diskreditēšanai? Lūk, tā ir atbilde…

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kur pazudis agrākais Tramps? Kas noticis ar ASV prezidentu

Kas ir bumeranga efekts politikā? Tas ir, kad tu palaid negatīvu vilni, kas noejot noteiktu ceļu atgriežas ar divkāršu spēku un var tevi pārsegt ar galvu. Nešaubos, ka tā tieši tāda situācija. Tramps, protams, to nav aizmirsis. Bet Putins, šķiet, sniedzis viņam konkrētus dokumentus, kas apstiprina Ukrainas augstākās politiskās vadības saikni ar Hilarijas aprindām.

Arī pats Manaforts ir attapies pēc "nokdauna" un nolēmis atriebties saviem apvainotājiem. Tātad viss ir sakritis laikā un telpā, turklāt sakritis ļoti negatīvi mūsu valstij (Ukrainai — red.) un attiecību uzlabošanai ar jauno ASV administrāciju. Tas ir spēcīgs Trampa gājiens. Viņš demonstrē saviem kritiķiem, oponentiem no demokrātu partijas, ka tie nemaz nav "balti un pūkaini", un visi viņu mēģinājumi pieķert Kremli par iejaukšanos vēlēšanās, ir tikai uzmanības novēršana no pašu neveiksmes.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
NYT: Putins un Tramps 40 minūtes apsprieda "Krievijas iejaukšanos vēlēšanās"

Turklāt, ja apstiprināsies informācija par to, ka Putins patiešām nodevis dokumentus un tiks pierādīta Ukrainas iejaukšanās vēlēšanās un palīdzība vienam no kandidātiem — tas būs nelabojams trieciens mūsu valsts reputācijai. Baltais nams jau ir pieradis pie pārmetumiem  par sakariem ar Kremli un Maskavas iejaukšanos vēlēšanās Trampa pusē. Un te pēkšņi — tāds pavērsiens…

Arī FIB paveras ļoti plašas iespējas un perspektīvas. Un Krievija noteikti izmantos radušos situāciju savā labā. Vārdu sakot, mūsu saldās attiecības ar ASV ar plikšķināšanu uz pleca un zināmi sasniegumi ārpolitikas arēnā var pēkšņi beigties. It īpaši tāpēc, ka mēs taču saprotam, ka Kijeva mēģināja atbalstīt Klintoni, kompromitējot Trampa komandu. Tas patiešām ir nopietni. Tagad republikāņi šo tēmu uzturēs karstu un neļaus FIB to noklusēt.

Pašam Donaldam Trampam būs iespēja piespiest Ukrainu būt daudz piekāpīgākai. Tajā skaitā arī jautājumā par izlīgumu Donbasā.

Vārdu sakot, mūs gaida interesanti notikumi un neprognozējamas sekas. Tas ir nopietns izaicinājums mūsu diplomātijai. Par savām kļūdām nākas dārgi maksāt.    

Ziņu lente
0