Politika

Tramps paziņojis, ka neieradīsies Lielbritānijā, kamēr viņu tur neiemīļos

© REUTERS/Kevin LamarqueПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps saņēmis Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas ielūgumu apmeklēt valsti, taču atzīmējis, ka viņa politika Apvienotajā Karalistē netiek atspoguļota īpaši pozitīvi, un paziņojis, ka neieradīsies, ja nebūs pārliecināts, ka viņu gaida silta uzņemšana.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps lūdzis Lielbritānijas premjeri Terēzu Meju nodrošināt viņam siltu uzņemšanu vizītes laikā un paziņojis, ka nenoteiks vizītes laiku, ja nebūs pārliecinats, ka Lielbritānija viņu uzņems viesmīlīgi, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz izdevumu The Sun.

Izdevums pavēstījis, ka šādu lūgumu Tramps izteicis, tiekoties ar Meju. Privātā sarunā ar Meju ASV vadītājs norādījis, ka pēdējā laikā viņa politika Lielbritānijā netiek atspoguļota pozitīvi. Uz to, pēc The Sun datiem, Terēza Meja esot neveikli atbildējusi: "Jūs taču zināt britu presi."

Par to Tramps attraucis: "Es vēlos atbraukt, taču nesteidzos. Ja jūs varētu atrisināt šo problēmu, viss būtu daudz vienkāršāk. Kad zināšu, ka mani gaida silta uzņemšana, es atbraukšu, taču ne agrāk."

Izdevuma informācijas avots vēsta, ka Meja centusies pārliecināt Trampu par to, ka nav viņas spēkos diktēt noteikumus presei par to, kā viņiem apgaismot gaidāmo ASV prezidenta vizīti.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Mediji paziņojuši par iespējamo Trampa vizīti Lielbritānijā

"Galu galā, mēs neesam KTDR. Taču Tramps pavēstījis, ka nenoteiks vizītes datumu, kamēr cilvēki Lielbritānijā neatbalstīs viņa vizīti," – paskaidroja The Sun avots.

Valdības pārstāvji šo informāciju nekomentē.

Iepriekš avīze Times vēstīja, ka Tramps varētu apmeklēt Lielbritāniju 2018. gadā. Vēlāk aģentūra Reuters, atsaucoties uz anonīmu Baltā nama administrācijas pārstāvi, paziņoja, ka Trampa vizīte atlikta līdz 2018. gadam.

Savukārt Baltā nama pārstāvis, komentējot šo informāciju, pastāstīja, ka prezidenta vizītes datums Lielbritānijā pagaidām nav saskaņots.

"Prezidents tika ielūgts (apmeklēt Lielbritāniju — red.), un viņš ielūgumu pieņēma. Datumi pašlaik tiek saskaņoti," – teica Baltā nama pārstāvis 11. jūlijā.

Ziņa par to, ka Lielbritānijas premjere Terēza Meja pirmās tikšanās laikā ar Donaldu Trampu uzaicinājusi viņu apmeklēt valsti, radīja protestu vilni. Daudzi briti, tostarp arī politiķi ir sašutuši par ASV prezidenta migrācijas politiku. Avīze Guardian informēja, ka pirms dažām nedēļām Tramps telefona sarunā ar Terēzu Meju atlicis 2017. gadā ieplānoto vizīti Lielbritānijas iedzīvotāju protestu dēļ.

Ziņu lente
0