Mediji: Brexit dēļ Lielbritānijā var tikt atcelti lidojumi uz Eiropu

© pixabay / FuzzLidmašīna. Foto no arhīva
Lidmašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas valdība pagaidām nespēj panākt vienošanos ar Eiropas Savienību, kas saglabātu pašlaik ES ietvaros spēkā esošo atvērto debesu līgumu.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Aviokompānijas anulēs pārdotās biļetes reisiem no Lielbritānijas uz Eiropu, ja Apvienotās Karalistes valdība nespēs panākt vienošanos ar Briseli attiecībā uz izstāšanos no ES, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Sunday Times.

Brīdinājums par iespējamu lidojuma atcelšanu tiks drukāts uz biļetēm 2019. gada reisiem, kas nāks klajā no 2018. gada.

Флаги Евросоюза и Великобритании на фоне часовой башни Вестмнстерского дворца в Лондоне, архивное фото - Sputnik Latvija
Politika
Eiroparlamenta deputāti ir sašutuši par Londonas piedāvājumu attiecībā pret ES pilsoņiem

"Mēs atcelsim reisus. Mēs atcelsim braucienus 2019. gada vasaras svētkos," — paziņojis vadītājs īru aviokompānijas Ryanair vadītājs Maikls O`Līrijs.

Pēc avīzes informācijas avota teiktā, Lielbritānijas valdība pagaidām nespēj panākt vienošanos ar Eiropas Savienību, kas saglabātu pašlaik ES ietvaros spēkā esošo atvērto debesu līgumu.

Londona gatavojas izstāties no līguma, jo tā izpilde atrodas Eiropas Cilvēktiesību tiesas jurisdikcijā, bet britu premjerministre Terēza Meja jau izteikusies pret valsts līdzdalību tās darbībā pēc Brexit.

Referendumā 2016. gada 23. jūnija Lielbritānijas pilsoņi pieņēma lēmumu pamest ES. Oficiālais izstāšanās process tika iniciēts 29. martā, kad Londona nosūtīja Eiropas Padomes priekšsēdētājam Donaldam Tuskam vēstuli ar atbilstošu paziņojumu. Saskaņā ar Lisabonas līguma 50. pantu, Lielbritānija izstāsies no ES 2019. gada 29. martā — divus gadus pēc Brexit iniciācijas.    

Ziņu lente
0