Slazds uz ceļa: autovadītājus brīdina par krāpniekiem

© Foto : facebook / Janis KaugursBezpajumtnieki
Bezpajumtnieki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdzinieks stāsta par sīku reketu, ko organizējuši bezpajumtnieki pie Dailes teātra. Policija apgalvo, ka šis rajons tiek apmeklēts bieži, un tamlīdzīgi incidenti nav novēroti.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Rīgas centrā darbojas neparasta grupa — bezpajumtnieki, kuri metas zem dārgu automašīnu riteņiem.

11. jūlijā Facebook parādījās Jāņa Kaugura publikācija — viņš nolēma pabrīdināt autovadītājus par slazdu, kas viņus gaida tieši Rīgas centrā — Brīvības ielā.

Jānis stāsta, ka incidenti iespējami Brīvības un Matīsa ielu stūrī, kur bieži pulcējas bezpajumtnieki. Izrādījies, ka viņi tur sēž gan ziemā, gan vasarā, jo netālu ir Narvesen kiosks un sabiedriskā transporta pietura, kur viņi dzer aliņu un lasa izsmēķus,

Taču noskaidrojies, ka vieta, iespējams, nav izraudzīta tāpat vien — šeit ir intensīva satiksme un var izvēlēties upuri naudas izspiešanai.

Jānis skaidro, ka shēma ir vienkārša un darbojas jau sen. Parasti kompānijā ir bezpajumtnieks invalīda ratiņos un daži viņa draugi. Par upuriem pārsvarā kļūst vadītāji, kuri dodas centra virzienā no Teikas.

Bezpajumtnieki izvēlas mašīnu, ko vada ne īpaši liela auguma vadītājs (lai nepazaudētu pēdējos zobus, skaidro Jānis) un met zem auto riteņiem "kaskadieri" (bezpajumtnieku invalīda ratiņos). Pēc tam sākas banāla krāpšanās — acumirklī parādās aculiecinieki (bezpajumtnieka draugi) un ierosina vienoties, par to lūdzot naudas kompensāciju. Galu galā draugi savāc kaskadieri un naudu "aliņam".

Publikācijas autors vaicā: kur skatās policija?

Paziņojums radīja interesi: daži lietotāji neliekuļoti brīnījās, kā tas iespējams Rīgas centrā, citi atsauca atmiņā līdzīgus gadījumus, trešie pieprasīja tūlītēju policijas reakciju.

Taču Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam Kasjauns.lv pastāstīja, ka līdz šim kārtības sargi nav saņēmuši ziņas par tamlīdzīgu krāpšanos, taču minētais krustojums tiekot pārbaudīts salīdzinoši bieži.

Atklājās, ka informāciju par bezpajumtniekiem Dailes teātra rajonā policija saņem regulāri.

2017. gada pavasarī un vasarā no šejienes 17 cilvēki nogādāti patversmē, viens aizturēts, viens — nodots mediķiem. Policija informēja, ka šādi incidenti ir raksturīgi vasaras sezonai, jo ziemā bezpajumtnieku tur nav.

Ziņu lente
0