Eksperti noskaidrojuši lietotāju konfidencialitātes ignorētājus tīmeklī

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar nevērīgāko attieksmi pret lietotāju privātumu izcēlusies visā pasaulē pazīstamā saziņas programma WhatsApp, mikroblogu serviss Twitter un tīmekļa veikals Amazon.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Lietotāju "digitālās" tiesības vissliktāk ir aizsargātas kompānijās WhatsApp, Twitter un Amazon, liecina pētījums, ko publicējusi ASV nekomerciālā organizācija Electronic Frontier Foundation (EFF).

Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram, Messages - Sputnik Latvija
Austrijas specdienesti vēlas novērot Skype un WhatsApp

Tīmekļa kompānijas aizsardzības efektivitātei un lietotāju personīgās informācijas drošībai veltītais reitings sastādīts, ņemot vērā pašu kompāniju piedāvātos atklāti pieejamos datus. Tīmekļa kompāniju darbības vērtējumam tika izmantota virkne kritēriju, kuru vidū nozīmīgākā bija gatavība operatīvi sniegt varasiestādēm ziņas par lietotājiem un aizliegums nodot personas datus trešajām personām. EFF analizēja 26 plašāk pazīstamo tīmekļa kompāniju atklātos datus.

Eksperti noskaidroja, ka pērn lietotāju konfidencialitāti visdrošāk sargāja kompānijas Uber, Adobe, mākoņserviss Dropbox un platforma vietņu izstrādei Wordpress.

Savukārt nevērīgākā attieksme pret personas datiem konstatēta WhatsApp, Twitter un Amazon — kompānijas neinformē lietotājus par varasiestāžu pieprasījumiem un negarantē aizsardzību no datu nodošanas trešajām personām.

Ziņu lente
0