Sibīrijā vēlas atvērt savstarpēju Latvijas un Krievijas siera ražošanas uzņēmumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenais ir rūpīgi izstrādāt biznesa ideju un piesaistīt darba spēku, uzskata Krasnojarskā notikušo pārrunu dalībnieki.

RĪGA, 12.jūlijs — Sputnik. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas (TRP) Vidzemes nodaļas vadītājs Juris Sleņģis apsprieda ar Krievijas kolēģiem iespēju organizēt savstarpēju siera ražošanas uzņēmumu Krasnojarskas novada, Ačinas rajonā, vēsta Centrālās Sibīrijas TRP.

Sleņģis ir dzimis Sibīrijas ciemā Tarutino un šobrīd atrodas darba vizītē Karasnojarskas novadā. Tāpat reģionā ieradās Pleskava apgabala TRP vadītājs Vladimirs Zubovs. Tarutinovas ciema padomē viesus pieņēma "Centrālās Sibīrijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas" Savienības prezidents Rafaels Šagejevs, Ačinas rajona vadītāja vietnieks Vladimirs Časovskihs un tarutinovas ciema padomes vadītājs Vladimirs Potehins. Puses apsprieda Krievijas un Latvijas savstarpējā siera ražošanas uzņēmuma izveidošanas projektu.

Piena produkti Centrāltirgū. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Piena produktu patēriņš Latvijā samazinās

Kā atzīmē NIA-Krasnojarska, viens no galvenajiem jautājumiem iniciatīvas realizēšanā ir darba spēka piesaiste ražošanā.

"Darba resursu trūkuma dēļ tik minimālā bezdarba līmenī, kad praktiski visi cilvēki ir nodarbināti, ir jārisina darba speķa piesaistīšanas jautājumus. Tas ir pats pirmais uzdevums, neskatoties uz pietiekami augstu visu šo procesu automatizāciju un robotizāciju, " paziņoja Vladimirs Zubovs.

Pēc viņa vārdiem, rūpīgi jāizstrādā biznesa ideja, padarot to par absolūti skaidru investoram. Viņš uzsvēra, ka "runa ir par nopietnu naudu", ne tikai par piena un siera nišas, bet arī par gaļas lopu audzēšanas atjaunošanu.

"Mūsu personīgie un biznesa sakari var ietekmēt ekonomiskās situācijas uzlabošanu mūsu teritorijās, " piebilda Zubovs.

Vēlāk Krasnojarskā notika Sleņģa un Zubova tikšanās ar novada uzņēmumu pārstāvjiem. Sanāksmes dalībnieki apsprieda vietējo ražotāju pārtikas produktu eksportēšanas iespējas un Pleskavas apgabala un Latvijas reģionu tirgu. Krasnojarskas uzņēmējus ieinteresēja iespēja piedalīties Baltijas lielākajā starptautiskajā pārtikas un dzērienu izstādē Riga Food 2017, kura notiks Latvijas galvaspilsētā no 6. līdz 9.septembrim.

 Tikšanās laikā Juri Sleņģi apbalvoja ar Krievijas TRP goda zīmi par lielu ieguldījumu Krievijas un Latvijas ekonomiskajās saiknēs.    

Ziņu lente
0