Lietus tiek atcelts: sinoptiķi uzlabojuši laika prognozi brīvdienām Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ciklons, kurš sasniegs Latviju jau ceturtdien, varētu paiet garām pietiekoši ātri, un nedēļas beigās laikapstākļi ievērojami uzlabosies – brīvdienas būs sausas un siltas.

RĪGA, 12.jūlijs — Jeļena Kirillova. Saskaņā ar sinoptiķu prognozi, kuru iepriekš viņi paziņoja, ka trešdien mūs gaida mainīgi laikapstākļi — apmēram tādi paši, kā arī nedēļas sākumā.

Īslaicīgs lietus gaidām vienīgi Latvijas austrumu rajonos, kur iespējams arī pērkona negaiss. Vietām nokrišņi var sasniegt 15-30 mm. Pūtīs mērens dienvidrietumu-rietumu vējš, gaisa temperatūra +19…+24 grādi, Rīgā +23…+24 grādi.Labrīt! Šodien Latvijas austrumu daļā īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss. Mērens DR/R vējš. Temp. +19,+24°, Rīgā +23,+24°.

​Savukārt ceturtdien Latviju noklās nokrišņu zona, kura varētu atnest valstij stirpu lietu. Īpaši daudz tiks austrumu rajoniem, kur gaidāms spēcīgs, ilgstošs lietus un pērkona negaiss. Maksimālā gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā pazemināsies līdz +15…+19 grādiem.Ceturtdien Latviju no rietumiem šķērsos nākamais ciklons, daudzviet līs stipri. Pērkona lietusgāzes galvenokārt būs valsts austrumu daļā.

​Taču, saskaņā ar atjaunoto prognozi, ir cerība, ka šis ciklons ātri paies garām un jau nedēļas beigās lietus nolīs tikai atsevišķās vietās, vējš rimsies, un no mākoņiem sāks parādīties saulīte.Jaunākās prognozes apliecina, ka ciklons ātri pāries — nedēļas nogalē vairs tikai vietām uzlīs, vējš norims, saule mīsies ar mākoņiem.

​Ievērojami uzlabojās laika prognoze arī gaidāmajām brīvdienām: sinoptiķi saka, ka nedēļās nogale varētu būt sausa un mēreni silta.

Ziņu lente
0