Politika

Porošenko pastāstīja par ieinteresētību sankciju atcelšanā pret Krieviju

© REUTERS/Valentyn OgirenkoПрезидент Украины Петр Порошенко и государственный секретарь США Рекс Тиллерсон обменялись рукопожатием после совместного заявления в Киеве
Президент Украины Петр Порошенко и государственный секретарь США Рекс Тиллерсон обменялись рукопожатием после совместного заявления в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petro Porošenko svētdien Kijevā tikās ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka vairāk nekā citi ir ieinteresēts Rietumu sankciju atcelšanā pret Krieviju, vēsta RIA Novosti. Porošenko svētdien Kijevā tikās ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu.

Pārrunu beigās Ukrainas prezidents paziņoja, ka detalizēti apsprieda sankcijas ar amerikāņu diplomātijas vadītāju. Pēc Porošenko vārdiem, Tilersons pārliecināja viņu, ka "kamēr netiks izpildīti Minskas vienošanās nosacījumi un netiks atbrīvota Ukrainas teritorija, sarunas par sankciju atcelšanu netiks uzsāktas".

"Es apgalvoju, ka grūti atrast cilvēku, kurš būtu vairāk ieinteresēts sankciju atcelšanā, nekā Ukrainas prezidents, jo sankcijas saistītas ar mieru un Ukrainas teritorijas atbrīvošanu, un es pēc tā tiecos," — teica Porošenko.

Saskaņā ar Minskas vienošanās nosacījumiem Kijevai līdz 2015. gada beigām bija jāveic konstitucionālā reforma. Tās galvenajiem elementiem bija jākļūst decentralizācijai un likuma pieņemšanai par Doņeckas un Luganskas apgabalu atsevišķo rajonu īpašu statusu, taču Kijeva joprojām nav izpildījusi šo vienošanās daļu.

Krievijas valdība uzskata par absurdu, ka sankcijas tiek saistītas ar Minskas vienošanos īstenošanu. Maskava uzsver, ka Krievija nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, tātad valsti nav iespējams uzskatīt par vienošanās subjektu, kas noslēgtas ar mērķi noregulēt situāciju Donbasā.

Ziņu lente
0