Senators Makeins: ASV zaudē Afganistānas karā

© REUTERS / Henry RomeroСенатор США Джон Маккейн
Сенатор США Джон Маккейн - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc atgriešanās no Afganistānas ASV senators Džons Makeins pastāstīja par "nepieņemamiem" valsts nacionālās armijas zaudējumiem un "jucekli" Baltajā namā.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. ASV Senāta Bruņoto spēku komitejas vadītājs Džons Makeins CBS telekanāla intervijā pastāstīja, ka Vašingtona zaudē Afganistānas karā.

Pagājušajā nedēļā kongresmeņu grupa Makeina vadībā devās uz Afganistānu. Tur Makeins konstatēja, ka pūles, ko jau 16 gadus valstī īsteno Vašingtona un tās sabiedrotie, pagaidām nav devušas vēlamo rezultātu. Turklāt viņš izteicās par cīņas turpināšanu ar talibiem, kuri atrodas bruņotā opozīcijā pret oficiālo Kabulas varu.

Радиоактивный элемент - Sputnik Latvija
Deputāts: ASV zog urānu no Hilmendas raktuvēm Afganistānā

"Mums nav stratēģijas, un mēs zaudējam, " paziņoja Makeins, atbildot uz intervētāja jautājumu par to, ko viņš domā par situāciju Afganistānā pēc viņa vizītes valstī. Makeins atzīmēja, ka Afganistānas nacionālā armija nes "nepieņemamus zaudējumus".

Viņš uzskata, ka problēma meklējama Baltajā namā, kur, pēc viņa teiktā, šobrīd ir "liels juceklis".

ASV kopš 2001. gada veic militāro operāciju Afganistānā, sniedzot palīdzību vietējām varasiestādēm cīņā ar "Taliban" un "Islāma valsts" grupējumiem. Kopš 2015. gada 1. janvāra Afganistānā atrodas jauna NATO misija Resolute Support. Šobrīd Afganistānā joprojām atrodas gandrīz 10 tūkstoši ASV karavīru, kuri sniedz palīdzību vietējiem drošības spēkiem un veic operācijas pret teroristiem. Neskatoties uz to, ASV Nacionālā izlūkdienesta vadītājs Deniels Kouts atzīmēja, ka situācija valstī pasliktinās, talibi turpina iekarot jaunas teritorijas.

Ziņu lente
0