Kuveitā parādījies narkobarona Eskobara vārdā nosauktais saldējums

© Foto : aliexpress / рекламное фотоФутболка с изображением Пабло Эскобара
Футболка с изображением Пабло Эскобара - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums "Pablo Eskobar" tika dibināts pirms dažiem mēnešiem. Firmas darbinieki nēsā t-kreklus ar smaidoša Eskobara attēlu, kuru nofilmējusi policija viņa pirmā aresta laikā.

RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. Latīņamerikāņu ģimene dibinājusi Kuveitā neparastu biznesu — saldējuma pārdošanas uzņēmumu, nosauktu par godu vienam no pasaules slavenākajiem narkobaroniem Pablo Eskobaram, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Kolumbijas portālu Tiempo.

Krievu zinātnieki izstrādājuši zāles pret narkotisko atkarību. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievu zinātnieki izstrādājuši zāles pret narkotisko atkarību

Uzņēmīgie latīņamerikāņi nolēma izmantot Eskobara uzvārda popularitāti pēc Narcos seriāla parādīšanās uz ekrāniem. Arī dažu citu ēdienu nosaukumi tika ņemti no filmas. Piemēram, aukstais kokteilis "Sudrabs un svins" tika nosaukts atbilstoši vienai no narkobarona frāzēm seriālā, raksta portāls.

Eskobars tiek uzskatīts par visslavenāko narkotiku tirgotāju vēsturē – 20. gadsimta 80. gados viņš nopelnīja ap 30 miljardiem dolāru, piegādājot caur savu Medeljinas karteli gandrīz 80% ASV patērētā kokaina. Narkotiku tirgotāju nogalināja 1993. gadā elitāras Kolumbijas policijas specvienības specoperācijas laikā, un kartelis pārtrauca savu pastāvēšanu.

Iepriekš Kolumbijas varas iestādes atteikušas narkobarona radiniekiem reģistrēt tirgus zīmi "Pablo Emilio Eskobar Gaviria". Atteikums bija saistīts ar kaitējuma nodarīšanu sabiedrības morālei un kārtībai. 90. gadu beigās pēc pārcelšanās uz Argentīnu narkobarona atraitne un bērni atteicās no viņa uzvārda.

Ziņu lente
0