Lauku ģimenes ārsti pārtrauks streiku

© Sputnik / Фред Гринберг / Pāriet pie mediju bankasБольничная палата. Архивное фото
Больничная палата. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Streikojošo ģimenes ārstu tikšanās ar premjerministru Māri Kučinski devusi augļus: lauku ārsti piekrituši pārtraukt streiku, lai gan asociācija kopumā turpinās streikot.

RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija (LLĢĀA) sasniegusi kompromisu ar premjeru Māri Kučinski un Veselības ministriju, un pārtrauks streiku, raksta Mixnews.lv.

Saskaņā ar Streiku likumu, katras nozares pārstāvja piedalīšanās protestā bija brīvprātīga, bet juridisko vadību uzņēmusies Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA), tātad tā var pieņemt lēmumu par streika pārtraukšanu, skaidroja Līga Kozlovska, LLĢĀA vadītāja.

"Mēs atbalstām streiku ar noteiktu prasību izvirzīšanu. Ja mēs par šīm prasībām vienojamies ar premjeru, valdību un politiķiem, tad mēs tālāk skatām, vai mēs atbalstām, vai neatbalstām tālākās Streika komitejas darbības," — viņa teica.

Turklāt LĢĀA negrasās atkāpties no prasības palielināt kapitācijas summu praksēm un pagaidām neplāno pārtraukt streiku.

Priekšlikumu paaugstināt kapitācijas summu pēc vakar notikušās tikšanās ar premjerministru Māri Kučinski asociācija tā arī nesaņēma, taču tika panākts kompromiss par pieslēgšanu elektroniskās veselības aprūpes sistēmai un reformas īstenošanu.

Ziņu lente
0