Krievijas vēstniecības diplomāti ASV apmeklēja Juriju Martiševu cietumā

© REUTERS / James Lawler DugganПосольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США
Посольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vēstniecības Krievijā pārstāvji apmeklējuši Juriju Martiševu, kurš pēc ekstradīcijas no Latvijas atrodas Aleksandrijas pilsētas cietumā Virdžīnijas štatā, un turpmāk plāno sniegt viņam konsulāro atbalstu.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Krievijas vēstniecības ASV diplomāti apmeklējuši Krievijas pilsoni Juriju Martiševu, kurš apsūdzēts kibernoziegumos. Viņš atrodas iepriekšējā ieslodzījuma vietā Aleksandrijā, informē diplomātiskā misijā.

"Uzturēšanas apstākļi ir normāli (divvietīgā kamera), aizturētam ir tiesības uz maksas zvaniem uz Krieviju, tuvākajā laikā viņa ģimenes locekļi caur vēstniecību pārskaitīs cietuma kontā sakaru apmaksai nepieciešamos līdzekļus," — uzsvērts ziņojumā.

Rokudzelži. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Latvija izdevusi ASV Krievijas pilsoni

Paredzēts, ka lietas izskatīšana notiks 14. jūlijā. "Tiek izraudzīts advokāts, jo iepriekšējais bija spiests prasīt atlūgumu interešu konflikta dēļ. Jurija Martiševa garastāvoklis ir atbilstošs situācijai, viņš smagi pārdzīvo notiekošo, bet ļoti cer uz viņa lietas taisnīgu izskatīšanu amerikāņu tiesā," — teikts diplomātiskās misijas paziņojumā.

Vēstniecība "plāno arī turpmāk sniegt nepieciešamo konsulāro atbalstu savu pilnvaru ietvaros".

ASV apsūdz Martiševu četros punktos. Saskaņā ar apsūdzības slēdzienu runa ir par sazvērestību, slepenu vienošanos ar mērķi veikt elektronisko krāpšanu, musināšanu uz noziegumu, elektronisko krāpšanu, kā arī par kaitējuma nodarīšanu datorsistēmām.

Iepriekš Krievijas vēstniecībā apgalvoja, ka Martiševa arestu uzskata par kārtējo Krievijas pilsoņa nolaupīšanas gadījumu no amerikāņu varasiestāžu puses, pārkāpjot 1999. gadā noslēgto Vienošanos par abpusējo tiesisko palīdzību krimināllietās.

Ziņu lente
0