Ģimenes ārsti turpinās streiku

© Sputnik / Alexander Vilf / Pāriet pie mediju bankasВрач разговаривает по телефону
Врач разговаривает по телефону - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Streikojošo ģimenes ārstu un premjerministra Māra Kučinska tikšanās laikā nav izdevies panākt kompromisu nozīmīgākajos jautājumos, un streiks turpināsies.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) nepārtrauks streiku pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, vēsta Mixnews.lv.

Pēc tikšanās ar premjerministru Māri Kučinski ceturtdien tika panākts kompromiss par pieslēgšanos veselības aprūpes elektroniskajai sistēmai, taču asociācija joprojām nav saņēmusi piedāvājumus par kapitācijas summas palielināšanu (izmaksām par pacientiem).

Slimnīca. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pēc tikšanās ar premjeru ārsti informējuši par drīzu streika pārtraukšanu

LĢĀA vadītāja Sarmīte Veide uzsvēra, ka ģimenes ārsti neatkāpsies no šīs prasības, taču premjera ierosinājumos iekļauts tikai punkts par algu pieaugumu saskaņā ar reformu plānu. No mediķu viedokļa ļoti svarīgi ir panākt kapitācijas palielināšanu, lai nodrošinātu prakses uzturēšanu, kuras ik gadus prasa aizvien lielākus izdevumus.

Streika komiteja gatavo atbildes ierosinājumus, ko iesniegs premjerministram jau šodien. Tāpat LĢĀA lūdz Kučinski ieplānot tikšanos ar komiteju nākamās nedēļas sākumā, lai izskatītu viņa ierosinājumus.

Ģimenes ārstu streiks sākās 3. jūlijā. Tajā piedalās vairāk nekā 600 mediķi no visas valsts. Ārsti apņēmušies streikot līdz brīdim, kad viņu prasības tiks izpildītas pilnībā.

Ziņu lente
0