Tiesa lietā par MH17 katastrofu Donbasā notiks Nīderlandē

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasTiesa lietā par MH17 katastrofu Donbasā notiks Nīderlandē
Tiesa lietā par MH17 katastrofu Donbasā notiks Nīderlandē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās izmeklēšanas grupas valstis pieņēmušas lēmumu tiesas sēdi lietā par MH17 katastrofu Donbasā organizēt Nīderlandē.

RīGA, 5. jūlijs — Sputnik. Tiesa lietā par MH17 katastrofu Donbasā notiks Nīderlandē, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz valsts Ārlietu ministrijas mājaslapā publicēto informāciju.

Paziņojumā uzsvērts, ka šādu lēmumu pieņēmušas Starptautiskās izmeklēšanas grupas valstis JIT (Beļģija, Nīderlande, Ukraina, Malaizija un Austrālija).

"Tas nozīmē, ka apvienības valstu sadarbība turpināsies arī tiesas vajāšanas posmā," — teikts paziņojumā. Pirmās sēdes datums netiek ziņots.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko jau paziņojis, ka Kijeva sniegs Amsterdamai "maksimālu palīdzību, lai sodītu vainīgos".

JIT valsts izvērtēja arī iespēju izveidot starptautisko tribunālu ANO paspārnē, taču Krievija bloķēja šo ierosinājumu Drošības padomē 2015. gadā.

Malaizijas lidmašīnas Boeing avārija Ukrainā - Sputnik Latvija
Putins: ASV nekad neatklās informāciju par MH17 katastrofu

Boeing 777 nokrita Ukrainas austrumu daļā 2014. gada 17. jūlijā. Tajā atradās 298 cilvēki, lielākā daļa — Nīderlandes pilsoņi. Starptautiskās izmeklēšanas grupas ziņojumā tika apgalvots, ka komplekss "Buk", ar ko apšaudīta lidmašīna, nogādāts Donbasā no Krievijas un pēc tam aizvests atpakaļ.

Krievijas Ārlietu ministrija pauda viedokli par izmeklēšanas subjektivitāti — tās slēdzieniem izmantoti tikai no Ukrainas saņemtie dati. Koncerna "Almaz-Antej", vadošā PGA sistēmu ražošanas uzņēmuma (tas nodarbojas arī ar "Buk" ražošanu) eksperimenti nepārprotami liecināja, ka Boeing notriekts no Ukrainas armijas kontrolētās teritorijas.

Ziņu lente
0