Politika

Putina un Trampa tikšanās notiks Hamburgā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas presidents Vladimirs Putins
Krievijas presidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un ASV prezidentu pirmā tikšanās notiks "Lielā divdesmitnieka" samitā Hamburgā.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Krievijas presidents Vladimirs Putins un ASV vadītājs Donalds Tramps tiksies 7. jūlijā "Lielā divdesmitnieka" samitā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Tā būs abu valstu vadītāju pirmā personīgā tikšanās. Vispirms par to žurnālistiem vēstīja Krievijas vadītāja palīgs Jurijs Ušakovs, pēc tam informāciju apstiprināja arī Baltā nama pārstāvis un atzīmēja, ka tā būs "parasta divpusēja tikšanās".

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Politika
Lavrovs paskaidroja, kāpēc Baltais nams nepamatoti apvaino Krieviju
Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs informēja, ka prezidentu sarunas laikā lielākā uzmanība neapšaubāmi tiks pievērsta situācijai Sīrijā un Ukrainā.

"Ar to dienas kārtība nav izsmelta. Mēs ceram, ka valstu vadītājiem pietiks laika apspriest arī citus jautājumus, tostarp arī stratēģiskās stabilitātes jautājumus un virkni divpusēju sižetu. Vismaz mēs uzskatām, ka ASV puse būs gatava šādam dialogam, un vēlāk būs redzams, kā saruna noritēs. Galu galā viss ir atkarīgs no valstu vadītājiem," — Rjabkova vārdus citēja RIA Novosti.

G20 samits notiks Hamburgā 7.-8. jūlijā.

Iepriekš vēstīts, ka maijā Baltajā namā notika Krievijas ārlietu ministra saruna ar ASV prezidentu Donaldu Trampu un valsts sekretāru Reksu Tilersonu. Lavrova un Trampa tikšanās apliecināja, ka Krievijas un ASV pienākums ir kopīgi sekmēt svarīgu starptautisku problēmu risinājumu.

Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās līdz šim nav notikusi, taču politiķi jau trīs reizes sarunājušies pa tālruni un izteikušies par personīgu tikšanos G20 samitā.

Ziņu lente
0