Sinoptiķi: vasaras karstumu pagaidām nav gaidāms

© Foto : pixabaySinoptiķi: vasaras karstumu pagaidām nav gaidāms
Sinoptiķi: vasaras karstumu pagaidām nav gaidāms - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc sinoptiķu prognozēm, šīs nedēļas sākums atkal būšot lietains, un brīvdienu pusē laikapstākļi uzlabosies, taču kopumā šī vasara var izrādīties par visaukstāko novērošanas vēsturē.

RĪGA, 4.jūlijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Pirmajā nedēļas pusē Latvija vēl atradīsies ciklona ietekmē, kurš aizritējušajās brīvdienās atnesis lietu mūsu valstij.

Дождь - Sputnik Latvija
Sinoptiķi pastāstīja par laikapstākļiem pirmajās jūlija brīvdienās
Naktī uz pirmdienu ciklons sāka virzīties uz austrumiem, taču drēgnuma zona arī pirmdien bija jūtama virs valsts austrumu rajoniem. Rietumu rajonos vakar laikapstākļi nedaudz uzlabojās — mākoņu kļuvis mazāk un lietus gandrīz nebija. Taču gaisa temperatūra pagaidām ir tāla no ierastās vasaras svelmes: +16…+19 grādi.

Otrdien no rietumiem Latvijai pietuvosies jaunu nokrišņu zona — visā teritorijā līs kā no mucām, dažos rajonos būs pērkona negaiss. Analoģiski laikapstākļi gaidāmi trešdien un ceturtdien, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti. Taču mierina: lietus intensitāte būs mazāka. Gaidāms mērens rietumu vējš, dienā ar brāzmām līdz 15-16 metriem sekundē.

Arī Ventspilī uzlīst! #ventspils #vasara #lietus #rainyday #rain #summer Foto: Dainis Rozentāls

Публикация от Ventspils (@ventspilslv) Июл 1 2017 в 10:22 PDT

 

Nedēļas beigās virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena zona, kas dos mums cerību uz laikapstākļu uzlabošanos — vējš rimsies, mākoņi izklīdīs, taču naktī gaiss kļūs vēsāks. Par laimi, dienā, pateicoties saulei, termometra stabiņš varētu pacelties līdz atzīmei no +17 līdz +22 grādiem.

Taču par skaidriem laikapstākļiem, visdrīzāk, priecāties ilgi atkal neiznāks — jau svētdien pēcpusdienā tas var mainīties. Jaunais ciklons, kurš pietuvosies Latvijai, atnesīs lielākajai valsts daļai kārtējo pelēko mākoņu porciju.

 

Pēc sinoptiķa Jāņa Tralla novērojumiem, šajā darba nedēļā vidējā gaisa temperatūra Latvijā varētu pazemināties līdz +15 grādiem, kas, vispārībā, atbilsts meteoroloģiskajām vasaras normām. Līdz ar to, savā Twitter mikroblogā sinoptiķis paziņoja, ka šogad Latvijā termometra stabiņš ne reizi nav sasniedzis +30 grādu atzīmi un, spriežot pēc prognozēm, pagaidām līdzīgs karstums netiek paredzēts.Šogad Latvijā vēl nav sasniegta +30° atzīme, un prognozēs karstums pagaidām nav redzams. Iepriekšējie vēlākie +30° bija 2012.gada 6.jūlijā.

Visvēlākā +30 grādu vasaras karstuma  rekords tika reģistrēts 2012.gadā, kad šāda temperatūra tika fiksēta vien 6.jūlijā. un, spriežot pēc prognozes, šī aukstā vasara viegli uzveiks 2012.gada rekordu.    

Ziņu lente
0