Ostapenko: atlidojot uz Rīgu, negribēju kāpt ārā no lidmašīnas

© Sputnik / Oksana DzadanRoland Garros uzvarētāja latviešu tenisiste Jeļena Ostapenko
Roland Garros uzvarētāja latviešu tenisiste Jeļena Ostapenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Negribēju kāpt ārā no lidmašīnas, ierodoties Rīgā, jo bija ļoti daudz sagaidītāju, pastāstīja Roland Garros uzvarētāja latviešu tenisiste Jeļena Ostapenko.

RĪGA, 4.jūlijs — Sputnik. Roland Garros 2017 uzvarētāja Jeļena Ostapenko pastāstīja, kā viņu sagaidīja dzimtenē atlidošanas laikā uz Rīgu, raksta portāls "Čempionat".

"Pēc uzvaras Roland Garros man tika veltīta ļoti liela uzmanība. Bija forši atgriezties mājās. Latvijā mani sagaidīja tik daudz cilvēku. Kad es ieraudzīju sarkanā paklāja ceļu, izejot no lidmašīnas, tad mazliet sāku nervozēt. Godīgi sakot, es negribēju kāpt ārā no lidmašīnas, jo tur bija tik daudz cilvēku. Taču pēc tam es izjutu lieliskas jūtas. Tas bija ļoti patīkami, " citē Ostapenko oficiālā Vimbldonas mājas lapa.

Latviešu tenisiste paziņoja, ka jūt sevī pārliecību, gaidot Vimbldonu.

"Istburnē es jutos labi. Es atbraucu daudz agrāk, lai patrenētos uz zāles. Un pēc tam izturēju pāris nesliktu maču. Domāju, ja es spēlēju agresīvi, un tā ir mana diena, tad viss ir iespējams. Tā kā es spēlēju agresīvi, lielāko punktu skaitu uzvaru pati. Tas ļauj man kontrolēt maču gaitu, " dalās viņa savos uzskatos.

Šobrīd, pēc viņas vārdiem, Vimbldonā viņa var vienkārši baudīt spēli.

Елена Остапенко - Sputnik Latvija
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Dohas turnīrā uzveikusi Svetlanu Kuzņecovu

"Ar Vimbldonu man ir saistītas lieliskas atmiņas. Es atceros, kā uzvarēju šeit junioru vidū, un nākamajā gadā saņēmu Wild card un apspēlēju Karlu Suaresi Navaro. Man ir "Lielā" turnīra sērijas uzvarētājas tituls, tāpēc tagad es varu vienkārši spēlēt un baudīt spēli. Treneris saka, ka uz zāles uzvar tas, kurš spēlē agresīvi no izspēlēs sākuma, jo pa šo segumu ir ļoti grūti pārvietoties uz zāles. Ja tu gūsti iespēju, tad ir jāspēlē agresīvi. Tas man der, " paziņoja sportiste.

Jūnija beigās Ostapenko veiksmīgi sāka zālaino sezonu, izejot trešajā turnīra aplī Aegon International britu Istbornē.

Latvijas pirmā raķete pirmajā mačā pēc uzvaras Atvērtajā čempionātā Francijā ieguva 30 uzvaru turnīra sezonā, kurš iet pirms Vimbldonas.

10.jūnijā Ostapenko apspēlēja rumānieti Simonu Halepi Rolad Garros finālā un kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura uzvarēja Lielās ķiveres sērijas turnīru iepazīšanās mačos. Latvijas valdība jau ir nozīmējusi izmaksāt viņai prēmiju 28 458 eiro apmērā par pirmo vietu Francijas Atvērtajā čempionātā — "līdz šim nevienam profesionālam tenisistam no Latvijas nav izdevies iepazīšanās turnīrā iegūt Grand Slam uzvarētāja titulu".

Līdzekļi tenisistes un viņas mātes premēšanai tiks piešķirti no neparedzēto izdevumu programmas.    

Ziņu lente
0