Policija aicina piedalīties Ivana meklējumos visus Latvijas iedzīvotājus: tiek izsludināta starptautiska meklēšana

© Foto : bezvests.lvPolicija aicina piedalīties Ivana meklējumos visus Latvijas iedzīvotājus
Policija aicina piedalīties Ivana meklējumos visus Latvijas iedzīvotājus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā divi tūkstoši brīvprātīgo, Valsts policijas darbinieki un zemessargi jau vairākas dienas meklē Liepājā pazudušo piecus gadus veco zēnu, taču pagaidām meklējumi nav devuši rezultātus; tika izsludināta starptautiskā meklēšana.

RĪGA, 4.jūlijs — Sputnik. Šodien no rīta Valsts policija paziņoja, ka piecus gadus vecais Ivans Berladins, kurš pazudis Liepājā 1.jūlijā, joprojām nav atrasts.

"Diemžēl, šis rīts vēl nav nesis rezultātu — zēnu aizvien meklējam! Ivanu visu nakti nenogurstoši meklēja vairāk kā 2000 cilvēku. Informējam, ka šorīt ar helikopteru plānots pārmeklēt Tosmares ezera apkaimi. Pašlaik helikopters tiek sagatavots ar visu nepieciešamo ceļam! Svarīgi — brīvprātīgo pulcēšanās vieta vēl joprojām ir nemainīga — Viršu iela 9/11. Tā kā ir agrs rīts un bērns, iespējams, ir izsalcis — šorīt pastiprinātu uzmanību pievērsiet pārtikas veikaliem un dažādām tirdzniecības vietām, " vēsta Valsts policija savā Facebook lapā.

Pēdējos jaunumus un rezultātus par meklējumiem var atrast Valsts policijas Twitter mikroblogā.

No vakardienas Ivana meklējumiem pieslēdzās pazudušo meklēšanas organizācija Bezvests.lv. vakarā vairākkārt pārmeklēti lieli apkārtnes apgabali jūras piekrastē, Šķēdē, purvu rajonā, izstaigāta meža zona, pilsētas kanāla rajons, Karosta, mazdārziņi un vēl citi kvartāli. Bezvests.lv kinologi ar suni Lapsa pārbaudīja vietas, kur pazudušo Ivanu redzēja pēdējo reizi, bet pēdas uziet neizdevās.

Valsts policija aicina pievienoties meklējumiem visus Latvijas iedzīvotājus, jo bērns varētu atrasties ārpus Liepājas robežām.Zēna meklēšanā aicinām iesaistīties visus Latvijas iedzīvotājus. Zēns pašlaik var atrasties arī ārpus Liepājas.

​Un nesen Bezvests.lv paziņoja savā Facebook lapā, ka zēnu izsludināja starptautiskā meklējumā. Valsts policijas Kriminālpārvaldes meklējumu un slepkavību izmeklēšanas darbinieks majors Andrejs Čerņaks palūdza citas pilsētas un Latvijas novadus, kā arī Lietuvu un Igauniju pievērst uzmanību, vai tuvumā nav bērns, kas līdzinātos aprakstam.

Liepājas pilsētas domes deputāts Valērijs Agešins pastāstīja par zēna meklējumiem radio Baltkom ēterā.

"Šī situācija saliedēja cilvēkus, neatkarīgi no tautības, dzimuma, vecuma. Tūkstošiem Liepājas iedzīvotāju piedalās meklējumu darbos. Aktīvi strādā policija, Zemessardze, armija. Tika iesaistīts helikopters. Domāju, ka šis kopīgais darbs dos rezultātu. Par notiekošo ir informēts iekšlietu ministrs, viņam tiek sniegta visa operatīvā informācija, " pastāstīja Agešins.

Piecus gadus veco Ivanu Berladinu, kurš pazudis Liepājā sestdienas rītā, meklē policija - Sputnik Latvija
Liepājā meklē pazudušo piecus gadus veco zēnu

Ivana māte, Zoja Arejeva, pastāstīja TV3 žurnālistiem, ka tajā rītā, 1.jūlijā, zēns burtiski izskrēja no dzīvokļa, tāpēc ne vecmāmiņa, ne pati māte pat nepamanīja kā viņš bija apģērbies. "runā, ka dēlu ir redzējuši centrā, un viņš teicis, ka brauc pēc konfektēm un cepumiem, " pastāstīja Zoja, norādot uz to, ka bērnam nebija līdzi ne naudas, ne telefona.

"Viņš izskrēja, un mēs pat nepaguvām saskatīt, kas viņam mugurā. Jā, bija sporta jaciņa — zila ar lieliem burtiem…sandales — bez zeķēm, " teica māte, noliedzot iepriekš izskanējušo informāciju par to, ka dēls bija ģērbies kreklā ar multiplikāciju varoni "Zibens Makvīnu".    

Ziņu lente
0