Pēc Le Buržē aviācijas salona airBaltic radās problēmas ar lidmašīnu

© Sputnik / Sergey MelkonovBombardier CS300, aviokompānija airBaltic
Bombardier CS300, aviokompānija airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plašāku informāciju par reisa no Parīzes uz Rīgu atcelšanas iemesliem aviokompānija sniegs pēc tehniskajām pārbaudēm.

RĪGA, 3.jūlijs — Sputnik. Reiss BT694 no Parīzes bija jāveic jaunajai lidmašīnai Bombardier CS300, taču to atcēla tehnisku iemeslu dēļ. Pēc pirmās informācijas, 2.jūlijā ar šo reisu uz Rīgu bija jāizlido 143 pasažieriem un sešiem ekipāžas locekļiem.

Pārvadātājs operatīvi piedāvāja pasažieriem alternatīvos reisus, kā arī izsniedza kuponus viesnīcu pakalpojumiem un maltītei.

Sociālajos tīklos ar atsauci uz atceltā reisa pasažieri paziņoja, ka reiss atcelts sakarā ar CS300 lidmašīnas elektroierīču problēmām.

AirBaltic prezentēja lidmašīnu CS300 - Sputnik Latvija
airBaltic aviācijas šovā Parīzē prezentēja lidmašīnu CS300

Simboliski ir tas, ka Latvijas aviokompānija airBaltic no 19. līdz 21. jūnijam piedalījās pasaules lielākajā un vecākajā aviācijas izstādē Paris Air Show, kur prezentēja tieši CS300. Aviācijas šova laikā airBaltic izpilddirektors Martins Gauss pats personīgi slavēja CS300 lidmašīnu Kanādas valdības pārstāvjiem.

16.jūnijā airBaltic saņēma savu piekto no divdesmit pasūtītajām Bombardier CS300 lidmašīnām. Līdz 2019.gada beigām kompānija plāno saņemt visas 20 pasūtītās CS300 lidmašīnas. AirBaltic kļuva par pirmo aviokompāniju pasaulē, kura uzsāka komerclidojumus ar Bombardier CS300 2016.gada 14.decembrī.

Tās nav pirmās nacionālā aviopārvadātāja problēmas ar Kanādas ražotāja jauno tehniku. 2010.gada decembrī jaunajām airBaltic lidmašīnām, Kanādas Bombardier Q400Next Gen, radās problēmas ar spiedienu salonā. Defekti saistīti ar nehermētisku lidmašīnas durvju aiztaisīšanu. Nepilnvērtīgas salona izolācijas dēļ, pasažieri juta diskomfortu sakarā ar spiediena izmaiņu.    

Ziņu lente
0