Politika

Mediji paziņojuši par iespējamo Trampa vizīti Lielbritānijā

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Mēs gaidām, ka viņš apmeklēs savu golfa laukumu. Mums ir zināms, ka viņš vēlētos satikt premjerministru," – paziņoja informācijas avoti no Lielbritānijas valdības.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps var neplānoti apmeklēt Lielbritāniju Eiropas vizītes ietvaros jūlija vidū, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Sunday Times.

Iepriekš laikraksts Guardian paziņoja, ka pirms dažām nedēļām Tramps telefonsarunā ar britu premjerministri Terēzu Meju paziņoja, ka atliekšot 2017. gada otrajā pusē plānoto vizīti Apvienotajā Karalistē britu sabiedrības neapmierinātības dēļ.

Pēc avīzes datiem ierēdņi uzskata, ka Tramps varētu apmeklēt savu golfa klubu Skotijā, Aberdīnšīres apgabalā Francijas vizītes ietvaros 14. jūlijā nacionālo svētku Bastīlijas ieņemšanas dienā. Tiek atzīmēts, ka britu premjera komanda atrodas gatavības stāvoklī, ja Tramps tāpat izlems apmeklēt arī Londonu.

"Tā ir laba iespēja prezidentam apmeklēt Lielbritāniju, kad viņš atradīsies Eiropā šomēnes. Visdrīzāk, tas tiks organizēts steidzamā kārtā un, iespējams, ka nekāda oficiāla apstiprinājuma viņa vizītei nebūs, vismaz 24 stundas pirms tās, lai novērstu kaut kādu masveida protestu mobilizāciju pret viņa vizīti," — citē avīze Baltajam namam pietuvinātos informācijas avotus.

Turklāt informācijas avoti Lielbritānijas valdībā atzīmēja, ka amerikāņi nav nosūtījuši pieprasījumu par viņa vizīti, taču pēc avotu vārdiem, briti ir "informēti, ka tas varēšot notikt".

Ziņas par to, ka premjerministre Terēza Meja pirmās tikšanās laikā ar Trampu aicināja viņu apmeklēt Apvienoto Karalisti valsts vizītē, izraisīja Lielbritānija masveida protestu vilni. Daudzi briti, tostarp parlamentārieši, ir sašutuši par amerikāņu prezidenta migrācijas politiku un uzstājas pret viņa pagodināšanu.

Ziņu lente
0