Simoņana izsmējusi Pentagona bailes no Sputnik un RT

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasInformācijas aģentūras Sputnik un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana. Foto no arhīva
Informācijas aģentūras Sputnik un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācijas aģentūras Sputnik un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana ironiski komentēja amerikāņu izlūksienestu speciālistu slēdzienus par Krievijas mediju ietekmi rietumvalstu auditorijas rindās.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. ASV Aizsardzības ministrijas Izlūkošanas pārvaldes ziņojumā norādīts, ka "Krievijas propagandas izplatīšanās instrumentu komplekss ietver prokremliskas "ziņu" vietnes, telekanālus un radiostacijas, piemēram, Russia Today un Sputnik, "botus" un "troļļus" sociālajos tīklos, meklēšanas sistēmu optimizāciju un apmaksātus žurnālistus rietumvalstu un citos ārvalstu medijos", informē Sputnik Igaunija.
"Pārsimt žurnālisti (patiešām, talantīgi cilvēki) dažu gadu laikā kļuvuši par galveno apdraudējumu spēcīgākajai armijai pasaulē? Žēl, mēs nezinājām, ka Pentagons ir tik bailīgs. Būtu vairāk atpūtušies un mazāk strādājuši," — Simoņana pastāstīja RIA Novosti.

Rietumos tiek audzēta histērija

Главный редактор агентства Россия сегодня и телеканала RT Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Simoņana atbildēja uz Podestas vārdiem par RT un Sputnik kā "iemīļotākajiem" Baltā nama medijiem

Pēdējā laikā informācijas kara tēma ar Krievijas medijiem Rietumos skan aizvien biežāk. Nesen liels skandāls bija saistīts ar Francijas jaunā prezidenta Emanuela Makrona apsūdzībām, kas bija vērstas pret Sputnik un RT par "nepatiesas informācijas izplatīšanu". Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Kremlis šādam vērtējumam nepiekrīt. Savukārt Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda, ka Makrona apsūdzības radušās pret Krieviju vērstās kampaņas rezultātā, ko sākusi jau Baraka Obamas administrācija.
2016. gada novembrī Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju "ES stratēģiskās komunikācijas un pretestība trešo pušu propagandai", kuras mērķis — ierobežot Sputnik līdzīgu mediju darbību. Šo rezolūciju asi kritizēja divas starptautiskās organizācijas. Vēstules ar atbalsta vārdiem Sputnik saņēma no Starptautiskās Žurnālistu federācijas prezidenta Filipa Leru un Eiropas Žurnālistu federācijas ģenerālsekretāta Rikardo Gutjerresa. Arī UNESCO Saziņas un informācijas departaments nosūtīja vēstuli, kurā teikts, ka UNESCO "aizstāvēs mediju tiesības apkopot un brīvi izplatīt informāciju" un "turpinās vērīgi sekot situācijai" sakarā ar 2016. gada 23. novembrī pieņemot EP rezolūciju.

 

Ziņu lente
0