Putins: Krievija turpinās paplašināt militāro potenciālu aizsardzībai no agresoriem

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai mūsdienīgi bruņotie spēki varēs aizsargāt Krieviju no potenciālajiem agresoriem un tiem, kam nepatīk neatkarīga, suverēna Krievija, paziņoja valsts vadītājs Vladimirs Putins.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Krievija arī turpmāk paplašinās militāro potenciālu aizsardzībai no potenciālajiem agresoriem un nodrošinās visu bruņoto spēku veidu līdzsvarotu, sistemātisku darbu, pavēstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar Krievijas augstāko militāro mācību iestāžu absolventiem, vēsta RIA Novosti.

"Tikai mūsdienīgi, spēcīgi, mobili bruņotie spēki spēj nodrošināt mūsu valsts suverenitāti un teritoriālo vienotību, aizsargāt mūs un mūsu sabiedrotos no jebkura potenciāla agresora, no spiediena un šantāžas no tiem, kam  nepatīk neatkarīga, suverēna Krievija," — viņš uzsvēra.

Krievijas prezidents norādīja, ka "pēdējos gados Krievijas armija ir manāmi nostiprinājusies, augusi virsnieku korpusa profesionalitāte, ko pārliecinoši demonstrējusi arī operācija pret teroristiem SAR".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins pastāstījis, kādu efektu radījušas NATO mācības pie Krievijas robežām

"Mēs esam apņēmušies arī turpmāk palielināt armijas un flotes militāro potenciālu, ar ilgtermiņa plānu un programmu palīdzību nodrošināt visu bruņoto spēku veidu līdzsvarotu, sistemātisku darbu, uzlabot cīņas mācību kvalitāti un intensitāti," — piebilda Vladimirs Putins.

Starptautisko krīžu un konfliktu skaita pieaugums un teroristiskie draudi prasa valsts militārās organizācijas pastāvīgu pilnveidošanos, paziņoja Putins.

"Sarežģītā starptautiskā situācija, reģionālo krīžu, konfliktu skaita pieaugums, teroristiskie un citi draudi prasa valsts militārās organizācijas pastāvīgu pilnveidošanos," — viņš uzsvēra tikšanās laikā.

Virspavēlnieka vietnieks bruņojuma jautājumos Viktors Bursuks jau pavēstīja, ka Krievijas Jūras kara flotes sastāvā esošā vienīgā aviācijas bāzes kuģa "Admiral Kuzņecov" modernizācijas darbi tiks uzsākti 2018. gadā.

"Nākamajā, 2018. gadā mēs sāksim aviācijas bāzes kuģa "Admiral Kuzņecov" modernizāciju. Vēl nav izraudzīts uzņēmums, kas īstenos šo darbu, taču jau saprotams, ka tā būs apvienota kuģubūves korporācija," — uzsvēra Bursuks trešdien Starptautiskajā jūras kara salonā Pēterburgā.

Viņš apstiprināja, ka Krievijas JKF ir ieplānojusi jauna aviācijas bāzes kuģa būvniecību.

"JKF būvēs aviācijas bāzes kuģi. Krilova centrs jau prezentējis aviācijas bāzes kuģa maketu, tiek izvērtētas arī citas izstrādnes," — pastāstīja Bursuks.

Прямая линия с президентом РФ В. Путиным - Sputnik Latvija
"Tiešā līnija" ar Putinu: nākotne tiek veidota šodien

Iepriekš kara kuģubūves AKK viceprezidents Igors Ponomarjovs atzīmēja, ka pēc remonta "Admiral Kuzņecov" kalpos Jūras kara flotei vēl 20 gadus.

Patlaban Krievijas JKF rīcībā ir tikai viens aviācijas bāzes kuģis — 1991. gadā nodotais smagais aviācijas kreiseris "Admiral Kuzņecov" un patlaban tiek gatavots tā remonts un modernizācija.

2016. gada oktobrī kuģu trieciena grupa ar smago raķešu atomkreiseri "Pjotr Veļikij" priekšgalā, ko veidoja smagais aviācijas kreiseris "Admiral Kuzņecov", lielie pretzemūdeņu kuģi "Severomorsk", "Viceadmiral Kulakov" un atbalsta kuģi izgāja Atlantijas un Vidusjūras ziemeļrietumu rajonos un no 8. novembra pildīja uzdevumus terorisma likvidēšanai Sīrijā.

Ziņu lente
0