Politika

Deputāts Latkovskis pamet Nacionālās apvienības frakciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedēšanas komisijas vadītājs pieņēma šo lēmumu sakarā ar balsojumu par strīdīgiem likuma grozījumiem par kredītiestādēm un sakarā ar deputātu kvotu sadalīšanu, kad viņam nācās piekrist frakcijas viedoklim.

RĪGA, 26.jūnijs — Sputnik. Saeimas deputāts Ilmārs Latvkovskis pametis Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK frakciju.

Šo informāciju Latkovskis personīgi apstiprināja Twitter mikroblogā.

Latkovskis nav Visu Latvijai!-TB/LNNK loceklis, taču bija ievēlēts Saeimā pēc tās saraksta.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Prezidents nosūtījis Saeimai atkārtotai izskatīšanai likuma grozījumus par kredītiestādēm

Kā ziņo Mixnews.lv ar atsauci uz deputātu, viņš pieņēma šo lēmumu nesenā balsojuma kontekstā par strīdīgiem likuma grozījumiem par kredītiestādēm un sakarā ar  tā saucamo deputātu kvotu sadalīšanu, kad viņam nācās par spīti saviem uzskatiem solidarizēties ar frakcijas viedokli.

Latkovskis vada Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedēšanas komisiju, kā arī ir tautsaimniecības komisijas un sporta komisijas izglītības, zinātnes un kultūras apakškomisijas loceklis.

Viņš iestājās pret pilsonības saņemšanas procedūras atvieglošanu. Pēc viņa viedokļa, lēni naturalizācijas tempi tādējādi nekļūst par  argumentu pilsonības iegūšanas procesa izmaiņai.

"Neredzu nekādus iemeslus šīs procedūras atvieglošanai. Iespējams, atsevišķos gadījumos naturalizācijas process varētu būt elastīgāks, taču kopumā tas jau bez tā ir pietiekami viegls, " paziņoja viņš.

Tāpat Latkovskis kategoriski izteicās par reemigrācijas plāniem. Pēc viņa vārdiem, jāatgriež perspektīvus cilvēkus, savas valsts patriotus, nevis potenciālos bezdarbniekus.

"Būtu bezjēdzīgi apmaksāt biļeti repatriantiem, kuri pēc tam sēdēs šeit bez darba un dzīvos uz pabalstiem. Jāsaprot, kas jādara ar repatriācijas likumu, lai stimulētu gudru, uzņēmīgu un patriotisku cilvēku atgriešanos Latvijā, " atzīmēja deputāts.

Ziņu lente
0