Skotlendjards nosaucis Grenfell Tower ugunsgrēka iemeslu

© AP Photo / Matt Dunham / Britain London fireПожар в Лондоне
Пожар в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsgrēks Londonas daudzdzīvokļu mājā sākās sabojāta ledusskapja dēļ, vakar paziņoja žurnālistiem Skotlendjarda pārstāve.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Stiprs ugunsgrēks Londonas daudzdzīvokļu mājā, kurš aiznesa vairākus desmitus cilvēku dzīvību, sākās sabojāta ledusskapja dēļ, vakar paziņoja žurnālistiem Skotlendjarda pārstāve Fiona Makormeka, vēsta RIA Novosti.

"Ugunsgrēks sākās Hotpoint ražotā ledusskapja dēļ," — teica policijas pārstāve. Pēc viņas vārdiem, runa ir par ledusskapja modeli FF175BP, šobrīd ražotājs veic modeļa ekspertīzi.

Makormeka informēja, ka policija aktīvi sadarbojas ar Lielbritānijas valdības Enerģētikas departamentu, kurš savukārt uztur kontaktus ar kompāniju sakarā ar ugunsgrēka lietu. "Mēs zinām, ka ugunsgrēks nebija sarīkots tīši, tāpat mēs zinām, ka šajā gadījumā šīs līnijas ledusskapji nekad netika izņemti no pārdošanas," — piebilda viņa.

Пожар в Лондоне - Sputnik Latvija
Miljardieris vāks līdzekļus Londonas ugunsgrēka upuriem

Viņa lūdza pilsoņus, kuriem ir informācija vai fotogrāfijas no notikuma vietas, sūtīt savas foto un videomateriālus policijai.

14. jūnija naktī notikušajā ugunsgrēkā 24 stāvu daudzdzīvokļu sociālajā mājā Grenfell Tower Londonā bojā gāja vismaz 30 cilvēki, vēl 28 tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem un, visdrīzāk, mirušiem. Ap 600 iedzīvotāju tika evakuēti un īslaicīgi izmitināti tuvākajos sabiedriskajos centros, mošejās un baznīcās, desmitiem cilvēku guva apdegumus, dažu cietušo stāvoklis ir kritisks. Ēka atradās ne īpaši labklājīgā kaut arī ar mūsdienu sociālo infrastruktūru nodrošinātā Londonas rajonā – Ziemeļu Kensingtonā. Vairums mājas iedzīvotāju ir Āfrikas un Tuvo Austrumu valstu izcelsmes.

Ziņu lente
0