Politika

Inerces pēc: ES līderi vienojās par sankciju pagarināšanu attiecībā pret Krieviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasФлаг Евросоюза на фоне здания в Брюсселе
Флаг Евросоюза на фоне здания в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes loceklis Aleksejs Puškovs pārliecināts, ka kārtējā sankciju pagarināšana ir inerces rezultāts, bet pašos ierobežojumos neviens vairs nekādu jēgu nesaskata.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Eiropadomes vadītājs Donalds Tusks paziņoja, ka Eiropas Savienības dalībvalstis vienojās par ekonomisko sankciju pagarināšanu pret Krieviju. Pēc Krievijas senatora Alekseja Puškova vārdiem, lēmumu pieņēma inerces iespaidā, sankciju ietekmē neviens vairs netic.

"Vienojāmies. ES pagarinās ekonomiskās sankcijas pret Krieviju nepietiekamas Minskas protokolu izpildīšanas dēļ," — uzrakstīja Tusks Twitter mikroblogā.

Iepriekš Tusks paziņoja, ka sankcijas, kuru derīgumu termiņš beidzas 31.jūlijā, tiks pagarinātas vēl uz pusgadu. Galīgais lēmums tikšot pieņemts līdz jūnija beigām, kad beidzas Maltas prezidentūra ES Padomē, paziņoja RIA Novosti avoti Eiropas Savienības valdībā.

"Jaunā sankciju pagarināšana no ES puses nozīmē politikas trūkumu, tās vietā tiek status quo apliecināšana. Sankcijām neviens jau netic. Inerce," — uzrakstīja Puškovs savā Twitter mikroblogā.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās Krimā un Ukrainā izveidojušās situācijas dēļ. 2014. gada jūlijā Eiropas Savienība un ASV ieviesa ierobežojošus pasākumus pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas iniciējušas pret to vērstās sankcijas.

Krievijas valdība jau vairakkārt informējusi, ka rietumvalstu iecere saistīt sankcijas ar Minskas protokolu īstenošanu ir absurda, jo Krievija nav iesaistīta Ukrainas konfliktā un Minskas protokolus uz to attiecināt nav iespējams.

Ziņu lente
0