Politika

Opozīcija izvirzīs Mārtiņu Bondaru Rīgas mēra postenim

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunās konservatīvās partijas pārstāvis Jānis Bondars informēja, ka opozīcija centīsies iedibināt Rīgas domē jaunu kārtību, kuras pamatā nebūs "brutāls balsu vairākums".

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Rīgas domē pārstāvētās opozīcijas partijas vienojušās pirmajā jaunā sasaukuma sēdē izvirzīt Rīgas mēra postenim Mārtiņa Bondara, Latvijas reģionu apvienības (LRA) pārstāvja, kandidatūru, vēsta Mixnews.lv.

"Koalīcija nedrīkst būt pārliecināta par to, ka nekas nemainīsies – mēs turpināsim cīņu par varu visus četrus gadus," – stāstīja Bondars.

Iepriekš kļuva zināms, ka Jaunās konservatīvās partijas (JKP), LRA/"Latvijas attīstībai", Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un "Vienotības" pārstāvji Rīgas domē nolēmuši apvienoties sadarbībai opozīcijā. 

Jaunās konservatīvās partijas pārstāvis Jānis Bondars informēja, ka opozīcija centīsies iedibināt Rīgas domē jaunu kārtību, kuras pamatā nebūs "brutāls balsu vairākums".

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Premjers pret sadarbību ar "Saskaņu" "prokrieviskā" Ušakova dēļ

Šīs partijas vienojušās izvirzīt Mārtiņa Bondara kandidatūru galvaspilsētas mēra amatam. Viņiem ir arī kopīgs kandidāts vicemēra amatam un domes komiteju priekšsēdētāju posteņiem.

"Vienotības" pārstāvis Vilnis Ķirsis uzsvēra, ka rīdzinieki nevēlas, lai četras opozīcijā esošās partijas strīdētos savā starpā, tām ir jāstrādā kopā.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai" kopīgais saraksts saņēma 32 mandātus Rīgas domē, LRA/" un Jaunā konservatīvā partija domē saņēmušas pa 9 mandātiem, Nacionālais bloks – sešus mandātus, "Vienotība" – četras deputātu vietas.

Šī gada februārī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Vienotība" un Nacionālā apvienība vienojās, ka nekādos apstākļos nesadarbosies ar bloku "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai". (ZZS jaunajā sasaukumā nav saņēmusi nevienu mandātu.

LRA /"Latvijas attīstībai" šim memorandam nepievienojās, taču jau pēc vēlēšanām Mārtiņš Bondars pavēstīja, ka ar Nila Ušakova partiju Rīgas domē nesadarbosies.

Ziņu lente
0