Policija brīdina autovadītājus par masveida pārbaudēm Jāņos

© Valsts policijaПолицейская машина
Полицейская машина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tradicionālās pastiprinātās alkohola koncentrācijas pārbaudes autovadītājiem sāksies jau ceturtdien.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. No 22. līdz 26. jūnijam uz Latvijas ceļiem autovadītājus gaidīs policijas solītie pārsteigumi – pārbaudes. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm šogad reidos piedalīsies arī nesen iegādātās netrafaretās automašīnas Subaru Forester un Skoda Rapid, kā arī motocikli.

Alkohola satura tests - Sputnik Latvija
Iecerēts aizliegt autovadītājiem Latvijā lietot alkoholu ceļu policista acu priekšā

Kā informē Valsts policijas Preses dienests, kārtības sargi meklēs iereibušos autovadītājus, kā arī kontrolēs ātruma režīma ievērošanu.

Reidi tiks rīkoti gan uz galvenajiem valsts autoceļiem, gan uz vietējas nozīmes ceļiem un vietās, kur uzturas liels skaits cilvēku.

Vadoties no pieredzes, var droši apgalvot, ka pārdrošiem līgotājiem netraucēs nedz sliktie laika apstākļi, nedz neilgās brīvdienas (šogad tikai trīs dienas).

Tāpēc tuvojoties Līgo, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aktualizējusi kampaņu " Dusmīgs, toties dzīvs!", kas aicina nebraukt pie stūres dzērumā pašam un neļaut to darīt citiem. Šogad akcijai pievienojušies pazīstamie mūziķi un aktieri, dīdžeji un sabiedriskie darbinieki, kuri aicina svinēt svētkus atbildīgi un nestūrēt pēc alkohola lietošanas.

 

Ziņu lente
0