Premjers pret sadarbību ar "Saskaņu" "prokrieviskā" Ušakova dēļ

© AP Photo / Francois Walschaerts Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis. Foto no arhīva
Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjers Māris Kučinskis paziņoja, ka jau vairākus gadus partijas negrib sadarboties ar Nilu Ušakovu, ņemot vērā "Saskaņas" centienus sadarboties ar Krieviju.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Latvijas premjers Māris Kučinskis iebilst pret sadarbību ar Rīgas mēra Nila Ušakova sociāldemokrātu partiju "Saskaņa" Rīgas mēra "prokrieviskas" pozīcijas dēļ, raksta "Parlamentskaja gazeta".

Latvijas radio ēterā Kučinskis paziņojis, ka vienīgais iemesls, kādēļ parlamentārās partijas jau gadiem nevēlas sadarboties ar Nilu Ušakovu, — "Saskaņas" orientēšanās uz sadarbību ar Krieviju.

Мартиньш Бондарс - Sputnik Latvija
Bondars nesadarbosies ar "Saskaņu" Rīgas domē

Latvijā 3. jūnijā noritējušās pašvaldību vēlēšanās "Saskaņa" koalīcijā ar partiju "Gods kalpot Rīgai" guva uzvaru. Turklāt Rīgas domē ievēlēto visu četru "latvisko" partiju pārstāvji nolēma apvienoties sadarbībai opozīcijā pret bloku "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai".

"Esmu gatavs turpināt strādāt ar "Vienotību" un Nacionālo apvienību. Es nedomāju, ka variants, kad ZZS sadarbojas ar "Saskaņu", būtu aktuāls. Man nešķiet, ka tas ir reāls variants," — sacīja Kučinskis.

Pēc vēlēšanu rezultātiem apvienotais saraksts "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" Rīgas domē saņēma 32 mandātus, LRA/"Latvijas attīstībai" un Jaunā konservatīvā partija saņēma domē deviņus mandātus katra, Nacionālā apvienība — sešus, "Vienotība" — četrus.

Šī gada februārī Zaļu un zemnieku savienība (ZZK), "Vienotība" un Nacionālā apvienība vienojās, ka nekādos apstākļos nestrādās ar "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" bloku. (ZZK nesaņēma nevienu mandātu jaunajā domē).

LRA/"Latvijas attīstībai" nepievienojām šim memorandam, taču jau pēc vēlēšanām Mārtiņš Bondars paziņoja, ka nesadarbosies Rīgas domē ar Ušakova partiju.

Ziņu lente
0