Polija apturējusi gāzes piegādes no Krievijas

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasKompānijas "Gazprom" logotips. Foto no arhīva
Kompānijas Gazprom logotips. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas operators Gaz-System paskaidrojis, ka gāzes piegāde pārtraukta no cauruļvada "Jamala-Eiropa" piegādātās gāzes zemās kvalitātes dēļ.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Polija apturējusi no cauruļvada "Jamala-Eiropa" piegādātās gāzes saņemšanu savā transporta sistēmā, taču turpina tās tranzītu, aģentūrai RIA Novosti pavēstīja Polijas gāzes operatora Gaz-System pārstāvis.

"Runa ir par to, ka Krievijas gāzes zemās kvalitātes dēļ apturēta tās pieņemšana Polijas gāzes transporta sistēmā," — paskaidroja uzņēmuma pārstāvis.

Viņš precizēja, ka Krievijas gāzes tranzīts uz Eiropu tiek nodrošināts parastajā režīmā.

Логотип компании Газпром - Sputnik Latvija
"Gazprom" informējis par gāzes cenām Eiropas Savienībai

Iepriekš Gaz-System informēja, ka patlaban gāze cauruļvadā "Jamala Eiropa" neatbilst kvalitātes parametriem, kas norādīti gāzes transporta sistēmas ekspluatācijas instrukcijā (IRiESP). Gaz-System pārtrauca gāzes pieņemšanu 21. jūnijā, ieplānotais ierobežojumu noslēguma laiks — 23. jūnijs pl. 6.00. Pie tam operators solīja, ka situācija neietekmēs Gaz-System pārvaldītās gāzes transporta sistēmas drošību.

Trešdien Polija informēja, ka apturējusi Krievijas gāzes saņemšanu no Vācijas pa cauruļvada "Jamala-Eiropa" pēc reversās darbības principa.

"Maģistrālo gāzes vadu operators Gaz-System informē, ka gāzes zemās kvalitātes dēļ nevar saņemt degvielu (no Jamalas gāzes vada — red.) nacionālās gāzes transporta sistēmas vajadzībām," — teikts Polijas uzņēmuma paziņojumā.

Gaz-System oficiālais pārstāvis Tomašs Petrasenskis paskaidroja, ka runa ir par "Krievijas gāzi", kas tiek saņemta reversā.

"Gazprom" informēja, ka tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai atrisinātu jautājumus, kas saistīti ar sistēmā "Jamala-Eiropa" padotās gāzes kvalitāti.

"20. jūnija vakarā radās īslaicīga tehniska problēma, kas saistīta ar sistēmā "Jamala-Eiropa" padotās gāzes kvalitāti. "Gazprom" grupas iesaistīto kompāniju speciālisti veic visus nepieciešamos pasākumus, lai pēc iespējas ātrāk atrisināt šo jautājumu un nodrošinātu atbilstošas kvalitātes gāzi. Mūsu kompānijas speciālisti ir spēruši visus soļus, lai šī situācija neietekmētu "Gazprom eksport" saistību izpildi un Eiropas gāzes apgādes drošību," — uzsvēra kompānijas pārstāvis.

Transnacionālais gāzes vads "Jamala-Eiropa" izvilkts četru valstu — Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un Vācijas teritorijā. Pirms dažiem gadiem Polija panāca tiesības izmantot gāzes vada iecirkni Polijā fiziskā reversa režīmā, lai diversificētu piegādes avotus un mazinātu atkarību no Krievijas piegādātās degvielas.

Ziņu lente
0