Parīzē noticis uzbrukums Krievijas delegācijai aviosalonā Le Burže

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasFrancijas policijas darbinieks. Foto no arhīva
Francijas policijas darbinieks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas delegācijas vadītājs guvis nelielas traumas, Speciālā īpašuma un GKS pakalpojumu eksporta departamenta priekšnieka veselībai briesmas nedraud.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Sergejs Korņevs, Krievijas valsts uzņēmuma "Rosoboroneksport" delegācijas vadītājs aviosalonā Le Burže, cietis bandītiskā uzbrukumā. Aizdomās turamie ir aizturēti, informē RIA Novosti.

"2017. gada 20. jūnija vakarā Parīzē Sendenī rajonā noticis bandītisks uzbrukums ar aplaupīšanas nodomu Sergejam Korņevam, "Rosoboroneksport" delegācijas vadītājam aviosalonā Le Burže," — aģentūrai paziņoja Krievijas Federālā militāri tehniskās sadarbības dienesta pārstāve Marija Vorobjova.

Viņa pastāstīja, ka Korņevs atgriezies no izstādes un uzbrukuma brīdī atradies automašīnā.

Вертолет Ночной охотник и другая российская техника на выставке в Париже - Sputnik Latvija
Video
Helikopters "Nakts mednieks" un cita tehnika no Krievijas izstādē Parīzē

"Laupītāji pie izbrauktuves no tuneļa izsita stiklu un, draudot ar izrēķināšanos, pieprasīja naudu un vērtslietas. Pateicoties reakcijai un pašsavaldībai, Sergejam Korņevam izdevās saglabāt pasi un dokumentus. Uzbrukuma laikā viņš guvis nelielas traumas un, par laimi, viņa veselībai briesmas nedraud. Hospitalizācija nebija nepieciešama. Automašīnas vadītājs fiziski nav cietis," — piebilda FMTSD pārstāve.

Krievijas vēstniecība Francijā sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm incidenta jautājumā, FMTSD kontrolē situāciju. Policija sākusi izmeklēšanu. Aizturēti četri aizdomās turamie.

Rosoboroneksport ir Krievijas valsts koncerns, vienīgais bruņojuma un militārās tehnikas eksportētājs. Uzņēmums kontrolē vairāk nekā 85% nacionālā eksporta bruņojuma nozarē.

Uzņēmums organizē izstādē vienoto Krievijas ekspozīciju, kas aizņem aptuveni tūkstoš kvadrātmetru platību. Ekspozīcijā piedalās 15 aizsardzības rūpnieciskā kompleksa uzņēmumi, kuri atveduši aptuveni 200 bruņojuma un militārās tehnikas paraugus.

Iepriekš Sergejs Korņevs atzīmēja, ka Krievijā ražotā aviācijas tehnika, ko "Rosoboronkeksport" demonstrē Le Burže, ir daudz pievilcīgāka nekā ārvalstu analogi, pateicoties savām īpatnībām, efektivitātes un cenas proporcijai, kā arī iespējām strādāt sarežģītākajis dabas un klimatiskajos apstākļos.

"Par to liecina arī kompānijas pasūtījumu portfelis aviācijas tehnikas eksportam, kas patlaban pārsniedz 19 miljardus dolāru," — uzsvēra Korņevs.

Ziņu lente
0