Latvija piesaista somu alkotūristus

© pixabayAlus pudeles
Alus pudeles - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā no šī gada jūlija alkohola, it īpaši alus cenas pieaugs, tāpēc pašlaik Somijas pilsoņi pievērsuši uzmanību Latvijai.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Igaunijā kļūst ievērojami stingrāki alkohola tirdzniecības noteikumi, tāpēc Somijas iedzīvotāji pievērsuši uzmanību Latvijai, vēsta Fontanka.fi.

Izdevums, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta, ka īpaši populāra kļuvusi Valkas pilsēta pie Igaunijas un Latvijas robežas. Jau tagad autostāvvietā pie veikala Alko1000 Valkā vērojams aizvien lielāks skaits automašīnu ar Somijas numuriem, vēsta raksts Iltalehiti. Priekšrocības ir acīmredzamas: iepakojums ar 24 puslitra 5,2% stiprā alus A. Le Coq Premium bundžām Valkā maksā 9 eiro, bet supermārketu tīklā Tallinā —15,7 eiro.

RĪGA - Sputnik Latvija
Valsts "auklīte": kur Eiropā neatbalsta alkohola lietošanu un smēķēšanu

Igaunijā no šī gada jūlija pieaugs alkoholisko dzērienu akcīze, kā rezultātā cenas pieaugums liks samazināties alkotūristu skaitam no Somijas. Domājams, šis jaunievedums īpaši liks pieaugt alus cenām. Piemēram, 24 alus bundžu kaste, kas Igaunijā patlaban maksā aptuveni 12 eiro, 2020. gadā izmaksās jau 18 eiro. Somijā šāds iepakojums patlaban maksā 25 eiro.

Somijas Veselības deparamenta parstāvis Tomass Karlsons pastāstīja, ka pērn somu tūristi uz dzimteni atveduši aptuveni 36 miljonus litru alus un 15 miljonus litru džina. Lielākoties viņi iepirkās Igaunijā. Ja alkoholisko dzērienu cenas Igaunijā augs, somi tos pirks retāk, un pieaugs pieprasījums, tātad — arī cenas alkoholam Somijā, ko līdz šim ilgus gadus bremzēja tieši konkurence ar Igauniju.

Iepriekšējā akcīzes pieauguma rezultātā jau mainījās daudzu somu alkotūristu ieradumi — tagad viņi pēc lētā alkohola brauc uz Latviju, kur alkoholisko dzērienu cenas ir gandrīz divreiz zemākas. Tāpat visbiežāk rīkojas arī paši igauņi, ir īpaši valsts dienvidu daļas un Tartu reģiona iedzīvotāji.

Ziņu lente
0