Spānija pārspējusi rekordu pēc karavīru dislokācijas Latvijā

© Foto : Estado Mayor de la DefensaSpāņu karavīri ieradušies Latvijā
Spāņu karavīri ieradušies Latvijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spānijas bruņoto spēku ārvalstīs dislocētā kontingenta skaits pārsniedzis trīs tūkstošus.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Spānijas militārā kontingenta skaits ārvalstu misijās jūnijā pārsniedzis 3000 karavīru, liecina Spānijas Aizsardzības ministrijas Ģenerālštāba ziņojums, vēsta spāņu avīze ABC.

19 starptautiskajās misijās piedalās 3039 karavīri — militārie spēki piedalās misijās ar NATO (976), ES (767) un ANO (634) karogiem, starptautiskajā koalīcijā, kas cīnās pret vairākās pasaules valstīs aizliegto teroristisko organizāciju ISIS (463), Francijas kontingentā Āfrikā (106) un militārajās operācijās citās valstīs (93 karavīri Senegālā un Kabovardes pussalā).

Лавров высказал предположение о планах США на Джебхат ан-Нусру в Сирии - Sputnik Latvija
Lavrovs: NATO aktivizēšanās pie Krievijas robežām — destabilizējošs faktors
Pastāvīgie kontingenti dislocēti Rumānijā un Itālijas ziemeļos — tos veido līdz pieci simti spāņu karavīru.

Pirmo reizi kopš 2011. gada vidus, kad spāņi piedalījās operācijās Afganistānā un Libānā, ārvalstīs dislocēto Spānijas bruņoto spēku skaits pārsniedzis trīs tūkstošus karavīru.

Rekordu palīdzēja sasniegt grupa, kas tika nosūtīta uz Latviju — trīssimt karavīri, 6 tanki un 14 bruņumašīnas. Nesen Rīgā ieradās 310 kareivji no Estremadūra XI brigādes un loģistikas grupas, kas veido NATO formēto stratēģiskās apturēšanas grupējumu Baltijas valstīs. Spāņu karavīri izmitināti Ādažu armijas bāzē 200 kilometru attālumā no Krievijas robežas.

Spānijas militārais kontingents dislocēts arī Libānā, Irākā, Igaunijā, Turcijā un Sāhelas reģionā Āfrikā

Ziņu lente
0