Financial Times: Krievijas diplomāti iekaro sociālos tīklus

© Sputnik / Maksim BlinovKrievijas Federācijas Ārlietu ministrija
Krievijas Federācijas Ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā publicē daudzveidīgus tvīrus, kas izpelnījušies lielu skaitu pārpublikāciju un "laiku".

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Krievijas vēstniecības Lielbritānijā lapa Twitter tīklā ir kļuvusi par Krievijas digitālās diplomātijas efektīvu instrumentu "informācijas karā" ar Rietumiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Financial Times.

Kad Lielbritānijas premjere Terēza Meja apsūdzēja Eiropas Savienību par iejaukšanos vēlēšanās, Krievijas vēstniecība Londonā ironiski piezīmēja: "Paldies Dievam, šoreiz tā nav Krievija."

"Kad šis paziņojums savāca 9,7 tūkstošus retvītu un 12 tūkstošus "laiku", pat aktīvākie Krievijas kritiķi internetā (gluži kā futbola fani, kuri negribīgi aplaudēja pretinieka komandas uzbrucēja iesistajiem vārtiem) atzina, — "troļlošana" bija episka," — vēsta izdevums.

Krievijas vēstniecības tviti ir daudzveidīgi: tajos tiek izmantoti skarbi, indīgi memi, mūzika un dzejoļi, uzsver avīze. Piemēram, pēc Lielbritānijas ārlietu ministra Borisa Džonsona vizītes Maskavā atcelšanas diplomātiskā misija nāca klajā ar "maigo spēku" — Krievijas uzvarai pār Napoleonu veltītās Čaikovska uvertīras "1812" klipu

Социальная сеть Twitter - Sputnik Latvija
"Paldies Dievam, šoreiz nav Krievija": Krievijas vēstniecība pajokoja par Times

Pieeja ir rezultatīva: pagājušā gada laikā lapa popularitātes ziņā apsteidza ASV un Izraēlas vēstniecību vietnes — tā ir visvairāk apmeklētā ārvalstu diplomātisko misiju Londonā lapa, piebilda FT.

Vēstniecība neatklāja, kas tieši atbild par saturu Twitter lapā, un norādīja, ka publikācijas rodas kolektīvā darbā — tās veido aptuveni trīsdesmit vēstniecības darbinieki.

"Mēs neiejaucamies citu valstu darīšanās. Taču, ja nacionālā dialoga gaitā Krievijai tiek mests izaicinājums, mums ir jāreaģē," — uzsvēra Krievijas vēstniecībā uz Financial Times jautājumu.

Ziņu lente
0