Nāc un uzlādējies! Rīgā elektromobiļus nodrošinās ar strāvas uzpildes stacijām

© Sputnik / Sergey MelkonovElektromobiļu uzlādes stacija Vecrīgā
Elektromobiļu uzlādes stacija Vecrīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Projekts ir aprēķināts uz trīs gadiem, tā realizācija tiks uzsākta jau 2017.gada jūnija beigās.

RĪGA, 9.jūnijs — Sputnik. BSR projekta izmaksas, kas paredz elektromobiļu uzlādes staciju tīkla izbūvi Rīgā, ir 3,65 miljoni eiro, vēsta mixnews.lv.

Eiropas Savienība apmaksās Rīgai 85% no projekta izmaksām — tie ir izdevumi, kas paredzēti Baltijas jūras reģionu attīstībai. Rīgas varas iestādes tajā ieguldīs 240 tūkstošus eiro, turklāts plānots iepirkt elektromobiļus vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Latvijas automobiļu tirgus šogad izrādījies vismazākais ES - Sputnik Latvija
Latvijas automobiļu tirgus šogad izrādījies vismazākais ES

Projektu koordinēs Rīgas enerģētikas aģentūra, Dzīvesvietas un apkārtējās vides departaments un Rīgas 1. slimnīca. Tā realizācija sāksies jau šomēnes. Projekts palīdzēs palielināt elektromobiļu skaitu Baltijas reģionā, kā rezultātā savukārt samazināsies kaitīgo izmešu daudzums atmosfērā, — un debesis kļūs tīrākas.

Jau pērn Sputnik ziņoja, ka "rozešu" mašīnas Latvijā kļūst arvien pieprasītākas. Viens no tā iemesliem ir dārgais benzīns. Turklāt Rīgā elektromobiļiem atļauts braukt pa sabiedriskā transporta joslām, to īpašnieki ir atbrīvoti no dažiem nodokļiem, tostarp ikgadējā "ceļu nodokļa", viņi var bez maksas novietot automašīnas pilsētas stāvvietās un iebraukt Jūrmalā arī (pārējiem nākas maksāt 2 eiro).

Krasi "zaļo" automobiļu pieprasījuma stimulēšanas pasākumi tika pieņemti jau 2014.gadā, kad valsts kompensēja to iegādi, izmaksājot 17 tūkstošus eiro par katru. Ņemot vērā, ka, piemēram, Volkswagen maksāja aptuveni 25-30 tūkstošus eiro, atbalsts bija visnotaļ nozīmīgs.

Ziņu lente
0