Dubaijas lidostā viedtālruņi aizvietos pasažieriem pases

© REUTERS / Ashraf MohammadДубай, аэропорт
Дубай, аэропорт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc izstrādātāju viedokļa, izņemot laika samazinājumu pasažieru kontrolei, pakalpojums ļaus nodrošināt pases datu un citu dokumentu drošību.

RĪGA, 8.jūnijs – Sputnik. AAE iedzīvotāji, kuri izlido no Dubaijas lidostas 3.termināļa, tagad varēs izmantot viedtālruņus pasu vietā, izejot kontroli, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz emirātu medijiem.

Jaunā tehnoloģija kļuva par vēl vienu mobilās aplikācijas Smart UAE Wallet pakalpojumu, kuru tiek piedāvāts lejupielādēt AAE rezidentiem savos viedtālruņos. Tā ļaus samazināt laiku, atvēlētu katra pasažiera pārbaudei, par 9-12 sekundēm. Drīzumā tehnoloģija kļūs pieejama visos lidostas terminālos visiem AAE iedzīvotājiem.

Pasažieriem vienkārši būs jāizmanto viedtālrunis, dodoties uz "gudrajiem vārtiem" (Smart Gates) pie pasu kontroles un noskenējot pirkstu nospiedumu. Tādējādi telefonā ar aplikācijas palīdzību tiks saglabāti pases vai jebkura cita personu apliecinoša dokumenta dati, kuri nepieciešami lidostas pārbaudei, kā arī iekāpšanas talona dati.

Nākotnē plānots pilnveidot aplikāciju tā, lai visiem AAE iedzīvotājiem vairs nenāktos rādīt dokumentus jebkādās valsts iestādēs. Visa informācijas glabāsies viņu telefonu svītru kodos.

AAE pilsoņi un citi valsts rezidenti sastāda 55% Dubaijas lidostu pasažieru, tādēļ sistēmas radītāji cer, ka tā palielinās pasažieru plūsmu pases kontroles punktos.

Ziņu lente
0