"Drošības indekss" Latvijā: baidās no kara, no migrantiem un no krīzes

© Foto : pixabayДепрессия, стресс, тревога
Депрессия, стресс, тревога - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptauja rāda, ka latvieši sākuši vairāk baidīties no ekonomiskās krīzes un mazāk uztraukties iespējamo nacionālās drošības un stabilitātes draudu dēļ.

RĪGA, 7.jūnijs – Sputnik. Ekonomiskās krīzes iespējamība uztrauc 80% Latvijas iedzīvotāju, par to liecina apdrošināšanas kompānijas Ergo veiktā aptauja.

Надпись на плакате - Пока тебе светит солнце, пока мне льёт дождик. Нам нужно учить наших детей и внуков, русский красный фашизм не пройдёт - Sputnik Latvija
Aptauja: Latvijas iedzīvotāji izjūt vairāku veidu diskriminācijas

Turklāt, latvieši pieļauj politiskās nestabilitātes iespējamību. Kopumā "drošības indekss" pēdējo trīs gadu laikā pasliktinājās, pazeminoties no – 39 uz – 48.

SKDS Sabiedrības viedokļa pētījumu centra direktors Arnis Kaktiņš ir pārliecināts, ka "iedzīvotāji Latvijā nereti baidās un bažījas par to, kam patiesībā nav objektīva pamata". Pēc viņa viedokļa, šīs aptaujas jēga ir parādīt tīri subjektīvas valsts iedzīvotāju noskaņas.

Taču uztraukums par iespējamiem nacionālās drošības un stabilitātes draudiem latviešiem ir nokrities no – 29 līdz – 26. 64% respondentu paziņoja, ka viņus uztrauc potenciāla migrantu problēma, savukārt 62% baidās no militārā konflikta iespējamības Latvijā.

Ziņu lente
0