Marija Zaharova: mediji speciāli ceļ skandālu ap diplomātu izraidīšanu

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diplomātu izsūtīšana no valsts netiek uzskatīta par ārkārtas notikumu un parasti medijos netiek atspoguļota, ja vien runa nav par Krievijas Diplomātiskā korpusa darbiniekiem, atzīmēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Vēstniecību un konsulātu darbinieku izsūtīšana pasaulē ir novērojama regulāri — parasti tie ir diplomātisko dienestu darba tehniskie aspekti, kas tiek risināti klusām un mierīgi, Sputnik Igaunija radio ēterā pastāstīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Valsts lēmumam izsūtīt no valsts ārvalstu diplomātu vienmēr seko līdzīgi pasākumi, uzsvēra Zaharova Sanktpēterburgas starptautiskajā ekonomiskajā forumā. Taču, ja runa ir par Krievijas diplomātu izsūtīšanu, vietējie mediji to noteikti izvērš par milzu notikumu.

Переговоры министра иностранных дел РФ С. Лаврова и госсекретаря США Р. Тиллерсона - Sputnik Latvija
Lavrovs tikšanās laikā ar Tillersonu norādīja amerikāņu žurnālistiem uz viņu manierēm

"Tas viss ir informācijas kampaņas elements, kas veltīts "Kremļa rokai", iedomātiem Krievijas mēģinājumiem iejaukties iekšējās lietās, vēlēšanās un tā tālāk. Vajadzīga faktūra, taču vajadzīgās faktūras nav," — stāstīja ĀM pārstāve. Savukārt skaļš žests — Krievijas diplomātu izsūtīšana no valsts — piešķir vajadzīgo faktūru.

Iepriekš jau ziņots, ka Igaunijas Ārlietu ministija 2017. gada maijā iesniedza notu Krievijas ģenerālkonsulam Narvā Dmitrijam Kazennovam un konsulam Andrejam Suregajevam ar prasību pamest valsti līdz mēneša beigām. Izraidīšanas iemesli nav oficiāli izskaidroti ne no Igaunijas, ne Krievijas puses. Atbildes pasākumu ietvaros Krievija izraidīja no valsts divus Igaunijas diplomātiskā korpusa pārstāvjus.

Ziņu lente
0