Uz Baltkrieviju mācībās devies Pleskavas desantnieku ešelons

© AFP 2023 / VIKTOR DRACHEVBaltkrievijas un Krievijas desantnieku mācības. Foto no arhīva
Baltkrievijas un Krievijas desantnieku mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ierašanās militārā vienība dosies 20 kilometrus garā maršā uz dislokācijas vietu kopīgo mācību laikā.

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Krievijas Gaisa desanta spēku Pleskavas divīzijas vienība devusies uz Baltkrieviju mācībās "Slāvu brālība", piektdien žurnālistiem pastāstīja divīzijas komandieris ģenerālmajors Aleksejs Naumecs, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Baltkrievijas, Krievijas un Serbijas desantnieku mācības "Slāvu brālība 2017" mācības notiks Baltkrievijā no 6. līdz 14. jūnijam poligonā Brestas apgabalā.

Krievijas zemūdenes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Somu avīze: Krievija sūta uz Baltijas jūru lielāko zemūdeni pasaulē

"Pleskavas desanta trieciena divīzijas bataljona taktiskā grupa devusies ceļā ar kara dzelzceļa ešelonu no Pleskavas uz Brestu ar mērķi piedalīties mācībās "Slāvu brālība 2017"," — pastāstīja divīzijas komandieris un atzīmēja, ka mērķi desantnieki sasniegs 5. jūnijā no rīta.

Baltkrievijā ieradīsies vairāk nekā 300 desantnieki ar šaujamieročiem. Ešelons piegādā arī 24 bruņutehnikas vienības un vairāk nekā 10 automašīnas.

Ģenerālmajors paskaidroja, ka Krievijas karavīri mācībās izmantos kaujas ekipējumu "Ratņik", bet cīņas mašīnu ekipāžas — individuālos aizsardzības kompleksus "Kovboj", kuri nodrošina papildu aizsardzību sprādziena gadījumā.

Pēc ešelona ierašanās militārā vienība dosies 20 kilometrus garā maršā uz dislokācijas vietu kopīgo mācību laikā.

Pērn mācības "Slāvu brālība" noritēja Serbijā. Tajās piedalījās baltkrievu, krievu un serbu karavīri. 2015. gadā manevri notika Krievijā Rajevska poligonā.

Ziņu lente
0